ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί είναι οι νέοι Υπουργοί

Οι ανακοινώσεις

Τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ανακοινώνει αυτή την ώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Το κυβερνητικό σχήμα διαμορφώνεται ως εξής:

Υπουργός Υγείας: Μιχάλης Χατζηπαντέλας

Υπουργός Δικαιοσύνης: Στέφη Δράκου

Υφυπουργέίο κοινωνικής πρόνοιας: Αναστασία Ανθούση

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Μάριος Πελεκάνος

Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος: Νιόβη Παρισσινού

Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου: Ανδρέας Ιωσήφ - Σημειώνεται ότι ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αποσπάται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίτροπος Εθελοντισμού ο οποίος μετονομάζεται σε Επίτροπο του Πολίτη: Παναγιώτης Σεντώνας

Αναδιπλώθηκε για το Υγείας ο Αδάμου

Νωρίτερα, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου έλαβε απόφαση να μην αναλάβει την θέση του υπουργού υγείας. Το όνομά του θεωρείτο κλειδωμένο για το υπουργείο Υγείας, ενώ η υπουργοποίησή του προκάλεσε την δυσφορία του ΑΚΕΛ με τον Άντρο Κυπριανού να αναφέρει χαρακτηριστικά οτι θα τον κρίνει ο κόσμος.

Ο Αδάμος Αδάμου ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την απόφασή του να μην αναλάβει, με τον Νίκο Αναστασιάδη να του δίνει διορία μέχρι και το μεσημέρι για να το ξανασκεφτεί. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω στις 11:30 το πρωί αφίχθηκαν στο Προεδρικό οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης αναχώρησαν λίγο πριν τις 12.15 από το Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς να προβούν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις αντίστοιχα.

Ερωτηθείς εάν θα έχουμε σήμερα κάποιες ανακοινώσεις για το θέμα του ανασχηματισμού και εάν διαβουλεύθηκαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε "καλό μεσημέρι".

Νωρίτερα είχε αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δεξί χέρι των δύο υπουργών υγείας Παμπορίδη και Ιωάννου, Αναστασία Ανθούση φέρεται να κλειδώνει για το υφυπουργέίο κοινωνικής πρόνοιας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X