ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άσχετο με Yavuz και Fatih το Gür S-357

Άλλες 11 φορές έγιναν τέτοιες επισκέψεις

H άφιξη του τουρκικού υποβρυχίου στο λιμάνι της Κερύνειας δεν συνδέεται, όπως επιχειρήθηκε να συνδεθεί, με την κάθοδο είτε του "Φατίχ" είτε του "Γιαβούζ", ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο ΚΕΝ Πάφου.

Eρωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός είπε πως τέτοια ζητήματα δημιουργούνται από δημοσιεύσεις "οι οποίες μπορεί να μην γνωρίζουν το σωστό υπόβαθρο ή όλο το ιστορικό". "Τέτοιου είδους επισκέψεις", συνέχισε, "αν πάμε πίσω, για παράδειγμα, από τον Φεβρουάριο του 2018, έγιναν 11 φορές" .

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως "δεν θέλω να τρέφουμε ανησυχία στον κόσμο" σημειώνοντας πως "είναι κάτι το οποίο, υπό τις περιστάσεις και γι` αυτά που ζούμε στην Κύπρο, δεν μπορούμε δυστυχώς να το αντιμετωπίσουμε με το να εμποδίσουμε την επίσκεψη αυτού του υποβρυχίου, αλλά από την άλλη να μην το συνδέουμε με οτιδήποτε αφορά τυχόν νέα επεκτατική πορεία" .


Στο λιμάνι της Κερύνειας αγκυροβόλησε το υποβρύχιο Gür S-357


Σχολιάζοντας σχετική παρατήρηση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως "και μόνο η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο προκαλεί, άρα αυτό από μόνο του προκαλεί. Από την άλλη" συνέχισε, "αυτές οι κινήσεις, νομίζω ότι να μην πέφτουμε στην παγίδα, και όταν λέω κατά καιρούς για υβριδικό πόλεμο και υβριδικές απειλές αυτό είναι. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει και συνέβαινε πάντοτε και τώρα το αναδεικνύουμε εμείς σε κάτι το οποίο κινδυνεύουμε. Όχι δεν είναι έτσι".

O Υπουργός Άμυνας κληθείς να σχολιάσει τη διέλευση μεταναστών από τα κατεχόμενα, ανέφερε πως το συγκεκριμένο ζήτημα προβληματίζει τόσο την Ε.Φ. όσο και την ΚΔ. Ο κ. Αγγελίδης είπε πως ο ΥΠΕΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετό καιρό και μόλις πρόσφατα πήρε την πρωτοβουλία, όπως είπε και έγινε ένας συντονισμός μαζί με αρμόδια Υπουργεία της ΚΔ με μοναδικό και απώτερο σκοπό να αντιμετωπιστεί το σοβαρό φαινόμενο το οποίο συμβαίνει.

Επιπρόσθετα ο κ. Αγγελίδης είπε πως έχουμε έγνοια και σύντομα θα βρεθούν οι κατάλληλες διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί.

Επεσήμανε δε, πως σίγουρα υπάρχουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες "δεν είμαστε ευχαριστημένοι και πως θα επιχειρήσουμε όλοι μαζί συλλογικά να το αντιμετωπίσουμε ώστε να μην ξαναδούμε τέτοιο φαινόμενο".

Ερωτηθείς αν είναι επαρκώς επανδρωμένα τα φυλάκια της Ε.Φ. στην πράσινη γραμμή, ο Υπουργός είπε, πως τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς έχουν άλλο σκοπό και άλλη αποστολή, και πως δεν πρέπει να γίνει σύγχυση των δύο.

Επανέλαβε πως θα εξευρεθούν συλλογικά λύσεις, σημειώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση η αποστολή της Ε.Φ. κατ’ ουσία με αυτό το φαινόμενο. Και εμείς, σημείωσε ως Υπουργείο Άμυνας “ δηλώνουμε παρών στο έργο του Υπουργού Εσωτερικών έτσι ώστε, να βρεθεί μια λύση για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα που απασχολεί όλη την κοινωνία.

Σε σχέση με την πτώση πυραύλου στο Πενταδάκτυλο, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι "ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει τις έρευνες και θα μπορούμε να μεταφέρουμε στον κόσμο αυτό το οποίο κατά την δική μας άποψη συνέβηκε".

Είπε πως "είναι κάτι το οποίο αν ήταν υπό τη δική μας δικαιοδοσία θα μπορούσαν αυτές οι έρευνες να γίνουν σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα και θα ήταν άλλη δυναμική των ερευνών". Με τις συνθήκες που επικρατούν, σημείωσε, "έχουμε κάποια επιφύλαξη για αυτό και δεν προχωρήσαμε σε οποιαδήποτε ενημέρωση ακόμη για το τελικό συμπέρασμα".

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ΚΕΝ (Πάφου) μετά την χτεσινή ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης των Νεοσυλλέκτων για τη 2019 ΕΣΣΟ .

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη δημόσια τον Αρχηγό της Ε.Φ., τους Διοικητές των ΚΕΝ και τους συνεργάτες τους σημειώνοντας πως όλα κύλησαν ομαλά και τα προβλήματα που προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Αναφερόμενος στις επισκέψεις του και στα ΚΕΝ Λάρνακας και Λεμεσού, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους νεοσύλλεκτους όπου και διαπίστωσε ότι υπάρχει μια νέα αντίληψη για την υποχρέωση των νεοσυλλέκτων να υπηρετήσουν την Ε.Φ. Δεσμεύτηκε επίσης ότι το Υπουργείο Άμυνας θα είναι πάντα δίπλα στους νεοσύλλεκτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X