ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από Δημοτικοί Σύμβουλοι... Βουλευτές στην Επαρχία Λάρνακας

Ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Ανακατατάξεις φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας η αποχώρηση τριών μελών του οι οποίοι εξελέγησαν Βουλευτές και πιο συγκεκριμένα οι Νίκος Γεωργίου του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Γιακουμή της ΔΗΠΑ και Σωτήρης Ιωάννου του ΕΛΑΜ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «μετά την σημερινή ανακήρυξη των τριών Βουλευτών, θα πρέπει να στείλουν στον Δήμο επιστολή στην οποία να αναφέρουν πως παραιτούνται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Με βάση τον Περί Δήμων Νόμο, ο Δήμος Λάρνακας πρέπει να ενημερώσει τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου ότι οι τρεις συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι παραιτήθηκαν επειδή εξελέγησαν βουλευτές και πως πρέπει να προχωρήσει με την αντικατάσταση τους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ουσιαστικά η διαδικασία για αντικατάσταση των τριών Δημοτικών Συμβούλων θα πρέπει να γίνει από τον Έπαρχο Λάρνακας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «παρά το γεγονός ότι απομένουν μόνο έξι μήνες μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές του Δεκεμβρίου, οι κενές θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να πληρωθούν».  

Σημειώνεται ότι πρώτος επιλαχών για τη θέση του Νίκου Γεωργίου του ΔΗΣΥ είναι ο Εύρος Ευρυβιάδης.

Εξάλλου ο Μιχάλης Γιακουμή είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το ΔΗΚΟ αλλά αποχώρησε και προσχώρησε στη ΔΗΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του. Πρώτος επιλαχών από τον συνδυασμό του ΔΗΚΟ είναι ο Ανδρόνικος Ανδρονίκου.

Το ΕΛΑΜ το 2016 είχε διεκδικήσει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με δύο ανθυποψήφιους από τους οποίους είχε εκλεγεί ο Σωτήρης Ιωάννου.

Ωστόσο ο δεύτερος υποψήφιος Αρτέμης Χατζηπαναγής που θα ήταν επιλαχών για πλήρωση της θέσης, αποχώρησε από το ΕΛΑΜ και ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Αλληλεγγύη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ουσιαστικά το ΕΛΑΜ δεν έχει επιλαχόντα για να πληρώσει τη θέση του Σωτήρη Ιωάννου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση