ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θύελλα αντιδράσεων για τη «βόμβα» Κληρίδη

«Τέτοιες και τόσο σοβαρές καταγγελίες δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αναφορικά με τα όσα κατήγγειλε ο Νίκος Κληρίδης περί διαπλοκής στο δικαστικό σώμα. ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ εξέδωσαν ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα σε δηλώσεις τους στο AlphaNews.live ο Γενικός Εισαγγελέας αλλά και ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου, ανέφεραν ότι επί του παρόντος δε θα προβούν στην οποιαδήποτε δήλωση. Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας πρόσθεσε πως όταν το κρίνει απαραίτητο θα παρέμβει.

Σε δηλώσεις του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε πως τα όσα καταγράφονται, αν ευσταθούν, αποτελούν σκάνδαλο ολκής με τεράστιες προεκτάσεις και συνέπειες για το κράτος δικαίου και την κοινωνία. «Τα όσα καταγγέλλει ο κ. Νίκος Κληρίδης για συγγενικές σχέσεις στο Δικαστικό Σώμα και για ενδεχόμενη διαπλοκή με συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα, είναι πραγματικά πολύ σοβαρά», δήλωσε ο κ. Δαμιανού προσθέτοντας πως «τέτοιες και τόσο σοβαρές καταγγελίες δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες και δια της σιωπής να αφεθούν αιωρούμενες μέχρι να ξεχαστούν. Απαντήσεις πρέπει οπωσδήποτε να δοθούν γρήγορα και με πλήρη διαφάνεια, ανεξαρτήτως του ποιους αφορούν. Κανείς, εξάλλου, δεν είναι υπεράνω του νόμου και του ελέγχου».


 «Βόμβα» Κληρίδη για τα αξιόγραφα


Το ΑΚΕΛ καλεί τους εμπλεκόμενους θεσμούς να δώσουν απαντήσεις στα όσα ο κ. Κληρίδης καταγγέλλει. «Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να τοποθετηθούν άμεσα και να ενεργήσουν έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις. Τις απαντήσεις τις αναμένουν οι πολίτες, οι οποίοι αγανακτισμένοι παρακολουθούν τους πρωταγωνιστές των τραπεζικών σκανδάλων να την βγάζουν καθαρή και να μένουν ατιμώρητοι. Το ΑΚΕΛ θα αναμένει τις απαντήσεις και θα επανέλθει σ’ αυτό το σοβαρό θέμα. Τίποτα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο και τίποτα δεν μπορεί να κουκουλωθεί».

ΕΔΕΚ: Μας ανησυχεί που και αυτός ο θεσμός εμπλέκεται σε μια διαδικασία καταγγελιών

Την ανησυχία της για την εμπλοκή του θεσμού της δικαιοσύνης σε μια διαδικασία καταγγελίων εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η ΕΔΕΚ.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι η Κύπρος είναι κράτος δικαίου και οι εφαρμοστές του νόμου οφείλουν να επαναπροσδώσουν το κύρος του θεσμού της δικαιοσύνης. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Νίκος Κληρίδης στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο είναι σοβαρές κατηγορίες για τον θεσμό της δικαιοσύνης που μέχρι πρότινος είχε προς τα έξω καλή μαρτυρία», αναφέρει η ανακοίνωση.


 Με ονόματα απαντά ο Κληρίδης


Παράλληλα, προσθέτει πως οι αιωρούμενες κατηγορίες απαιτούν άμεση αντίδραση από τον κάθε εμπλεκόμενο. «Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι η Κύπρος είναι κράτος δικαίου και οι εφαρμοστές του νόμου οφείλουν να επαναπροσδώσουν το κύρος του θεσμού της δικαιοσύνης. Ευθύνη προς τούτο έχει, και θα πρέπει να αναλάβει, και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, για να προστατεύσει το κύρος του επαγγέλματος του δικηγόρου ως παράγοντα της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρακολουθούμε άναυδοι τις αποκαλύψεις του Ν.Κληρίδη, λέει το ΕΛΑΜ

Παρακολουθούμε άναυδοι, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, τις αποκαλύψεις του Ν. Κληρίδη για διαπλοκή στο δικαστικό Σώμα, σε βαθμό που υπήρξε, όπως αναφέρει, επηρεασμός αποφάσεων της δικαιοσύνης, για να ευνοηθεί συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ.


Από Τριανταφυλλίδη τα πρώτα πυρά κατά του Κληρίδη


Απευθύνει παράλληλα έκκληση προς την Κυβέρνηση όπως παρέμβει καταλυτικά, ούτως ώστε να μην χαθεί, ούτε να ξεχαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά να ριχθεί άπλετο φως.

«Επί τη ευκαιρία, αξίζει να θυμίσουμε ακόμα ένα σκάνδαλο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Κίνημά μας, που αφορούσε και πάλι διαπλοκή στο Δικαστικό Σώμα, με παραποίηση πρακτικών δικαστικής διαδικασίας και εμπλοκή δικαστή σε στημένη υπόθεση. Δυστυχώς όμως, η εγγραφή αυτεπάγγελτης εξέτασης για την συγκεκριμένη υπόθεση, απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Απαιτούμε, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), να μετουσιωθεί σε πράξη το αίτημα του λαού για πλήρη διαφάνεια και τιμωρία. Μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί η διαπλοκή και η διαφθορά, και όχι με κούφια λόγια και υποσχέσεις».

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X