ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Με την ιδέα για αποκέντρωση εξουσιών δεν ξεφεύγουμε από το Πλαίσιο Γκουτέρες

Αυτό ανέφερε στον Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επεξήγησε σήμερα στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, την ιδέα του για αποκέντρωση των εξουσιών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως παραμένει η θέση της ε/κ πλευράς ότι βάση των συνομιλιών πρέπει να είναι το Πλαίσιο Γκουτέρες, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως η ιδέα του για την αποκέντρωση εξουσιών αναφέρεται σε μια από τις παραμέτρους του Πλαισίου Γκουτέρες και έχει να κάνει με το πώς θα ξεπεραστεί ένα αδιέξοδο που φαίνεται να υπάρχει, θα αντιμετωπιστούν ανησυχίες που υπάρχουν εκατέρωθεν και θα δημιουργηθεί ισορροπία με την αποφυγή πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση.

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως ο Ακιντζί δεν φάνηκε να ήταν αρνητικός στην τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της αποκέντρωσης εξουσιών.

Σημείωσε, παράλληλα, πως κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για το θέμα της πολιτικής ισότητας και της αποτελεσματικής συμμετοχής, διερωτώμενος σε ποιο κράτος στον κόσμο υπάρχει μειοψηφία που μπορεί να καθορίζει εξ ολοκλήρου τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων επεσήμανε πως για αυτό υπάρχουν οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως με την ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων που έγινε και με τις διευκρινίσεις και επεξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν για πράγματα που έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό, η σημερινή συνάντηση ήταν και κάποιου είδους προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο.

Σημείωσε ακόμη πως η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και υπήρξε καλή συνεννόηση μεταξύ των δυο ηγετών. Έγινε μια γενική συζήτηση και είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, ανέφερε η ίδια πηγή.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X