ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστέλλονται οι εκποιήσεις μέχρι 31 Ιουλίου και καθορίζεται το αληθές υπόλοιπο δανείου

Με συναίνεση Τράπεζας- δανειολήπτη καθορίζεται το ύψος των χρωστούμενων

Στέλιος Ξιουρής

Επονομάζεται και χρυσή τομή η προσπάθεια Κυβέρνησης- Βουλής να ρυθμίσουν τις εκποιήσεις με την σύσταση σχετική επιτροπής η οποία θα επιχειρεί να οριοθετεί το ΑΛΗΘΕΣ υπόλοιπο του δανείου.

Σε μια άλλη εξέλιξη αναμένεται να δοθεί νέα ανάσα στους δανειολήπτες αφού αναστέλλονται οι εκποιήσεις μέχρι 31 Ιουλίου και δύναται μια νέα ευκαιρία – για όσους μπορούν και κάποιοι εφόσον θέλουν- να ρυθμίσουν τα δάνεια τους ώστε να μην χάσουν την περιουσία τους.

Συγκεκριμένα αναστέλλονται οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας, μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ, μικρής επαγγελματικής στέγης και γεωργικής γης μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ, διαβεβαίωσε η Κεντρική Τράπεζα την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί το απόγευμα από τον Σύνδεσμο Τραπεζών.

Κανόνες για καθορισμό αληθούς υπολοίπου δανείων

Η πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ανέφερε ότι συζητήθηκαν 13 προτάσεις νόμου από κόμματα και αποφασίστηκε η σύσταση μια ΑΤ ΧΟΚ επιτροπής με την συνδρομή του χρηματοοικονομική επιτρόπου, η οποία θα καθορίσει κανόνες για καθορισμό του αληθούς υπολοίπου του δανείου. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω δικαστηρίου, είτε μέσω διαιτησίας.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς, δήλωσε χρειάζεται στοχευμένη όχι γενική και αόριστη αναστολή των εκποιήσεων.Προτεραιότητα πρέπει να είναι συνεπείς δανειολήπτες, αφού γενικές και αόριστες ρυθμίσεις οδηγούν σε αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι απαιτούνται αλλαγές, ώστε να σταματήσουν οι καταχρηστικές ρήτρες και οι παράνομες χρεώσεις των Τραπεζών.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς δήλωσε ότι απαιτείται δίκαιη αντιμετώπιση των δανειοληπτών από την ασυδοσία των Τραπεζών.
Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου δήλωσε ότι πρέπει να καθοριστεί και πλάνο εξόφλησης των δανείων.

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας, δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες καταχρηστικές ρήτρες από την ασυδοσία των Τραπεζών.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των δανειοληπτών να καταφεύγουν στα δικαστήρια.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης ζήτησε αναστολή όλων των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ επισήμανε ότι θα υιοθετηθεί η πρόταση από το κόμμα του για το αληθές υπόλοιπο, κυρίως για να ανατραπεί η νομοθεσία περί εκποιήσεων που προώθησαν ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ.

Ο Αγγελος Βότσης, της συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι πρότειναν αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τον τερματισμό των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X