ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανανεώθηκε η καταβολή της ΑΤΑ για άλλο ένα χρόνο

Οι κοινωνικοί εταίροι υπέγραψαν για άλλο ένα χρόνο παράταση του μνημονίου που αφορά τη ρύθμιση της ΑΤΑ.

Στέλιος Ξιουρής

Οι κοινωνικοί εταίροι υπέγραψαν για άλλο ένα χρόνο παράταση του μνημονίου που αφορά τη ρύθμιση της ΑΤΑ. Η υπογραφή, όπως αποκάλυψε στην οικονομική εκπομπή του ΡΙΚ «€υρω$ία» ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, έγινε στις 14 Δεκεμβρίου.

Η ΑΤΑ καταβάλλεται υπό την προϋπόθεση ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο και τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους υπάρχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης της οικονομίας. Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής της, καταβάλλεται μια φορά ανά έτος και ανέρχεται σε ποσοστό 50% της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως αυτό υπολογίζεται από τη Στατιστική Υπηρεσία.

Η ΑΤΑ υπολογίζεται την 1η του μηνός έκαστου έτους. Η συμφωνία για ρύθμιση της ΑΤΑ θα συμβάλει στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης, τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ. Στην ίδια εκπομπή ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου δήλωσε ότι η διασφάλιση της εργατικής ειρήνης είναι το πρώτιστο.

Αγκαστινιώτης και Αντωνίου αναφέρθηκαν στην πορεία του επιχειρείν και στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι το αύριο των επιχειρήσεων προδιαγράφεται επώδυνο, δύσκολο και ασαφές καλώντας την πολιτεία να στηρίξει τις κυπριακές επιχειρήσεις. «Το ΚΕΒΕ απέστειλε υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας να επανέλθουν μέτρα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις».

Ο κ. Αντωνίου από πλευράς του ανέφερε ότι πρώτιστο μέλημα των επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή είναι να εξέλθουν από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία με το λιγότερο κόστος.

«Στόχος της ΟΕΒ είναι η ενίσχυση του επιχειρείν, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η διατήρηση της εργατικής ειρήνης και η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού». Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ αναφέρθηκε εκτενώς και στην αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα, ένα μέτρο το οποίο θα διευκολύνει τα μέγιστα το έργο των επιχειρήσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X