ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αν αυτό δεν είναι αιτία πολέμου με την Ελλάδα, τότε τι είναι;»

Δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολού»

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι χαρακτήρισε το Σάββατο αιτία πολέμου την επέκταση από μέρους της Ελλάδας των χωριών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εάν η απόπειρα της Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δεν είναι αιτία πολέμου, τότε τι είναι", διερωτήθηκε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Ανατολού».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία "θα προστατεύσει τα δικαιώματά της σε κάθε κυβικό μέτρο στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου".

Επιπλέον, ο κ. Οκτάι κάλεσε την ΕΕ να ενεργήσει με δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά στις συνεχιζόμενες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ανέφερε ότι η Τουρκία αναμένει δικαιοσύνη από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι κανείς δεν πρέπει να αναμένει από την Άγκυρα να κάνει ένα βήμα πίσω, βασιζόμενος σε αυτή την δικαιοσύνη.

"Είναι ανειλικρινές από πλευράς ΕΕ να ζητεί διάλογο από τη μία πλευρά και να κάνει άλλα σχέδια από την άλλη, σχετικά με τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε στη δική μας ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο", ισχυρίστηκε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Επίσης, ο Οκτάι, σύμφωνα με το «Ανατολού», είπε ότι η Τουρκία γνωρίζει καλά την ειρήνη και τη διπλωματική γλώσσα, αλλά δεν θα διστάσουμε, όπως είπε, «να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας». «Η Γαλλία και η Ελλάδα είναι μεταξύ αυτών που το γνωρίζουν αυτό καλύτερα» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X