ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακιντζί: Εάν χρειαστεί θα γίνει κι αύριο συνάντηση με την Λουτ

«Δεν είναι καλό να μείνει το Κυπριακό άλυτο»

«Όλη μας η προσπάθεια είναι για να μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα εμπεριέχει την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλειά μας, που θα μπορεί να κάνει ευτυχισμένες και τις δύο κοινότητες. Και αυτό είναι μια λύση που μπορεί να βρεθεί μόνο στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ», δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας ενώπιον 200 νέων στο πρώτο συνέδριο τ/κ νεολαίας, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του από τέσσερις οργανώσεις νεολαίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το συνέδριο άρχισε χθες το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα, και τα συμπεράσματά του θα αποτελέσουν εγχειρίδιο, με τον κ. Ακιντζί να δηλώνει ότι η ιδέα του ήταν για ένα συνέδριο από τις νεολαίες όλων των πολιτικών κομμάτων και ιδεολογιών.

Μιλώντας στους συμμετέχοντες για το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης το χαρακτήρισε θεμελιώδες πρόβλημα και είπε ότι δεν μπορεί να λυθεί μόνο με την προσπάθεια των Τ/κ και την πρόθεσή τους. «Εάν αυτό ήταν εφικτό, θα είχε λυθεί το 2004», σημείωσε. Οι Ε/κ, είπε, είπαν τότε με 76% όχι στο δημοψήφισμα, ενώ πριν δύο χρόνια, στο Κραν Μοντανά, «όταν φτάσαμε στο παραλίγο της λύσης, και πάλι έγινε ένα βήμα πίσω. Τώρα η προσπάθεια συνεχίζεται. Εμείς συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια με καλή πρόθεση, σε εποικοδομητικό πνεύμα».

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ και αν χρειαστεί θα υπάρξει νέα συνάντηση τη Δευτέρα, υπενθυμίζοντας ότι στο τέλος του Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη οι δύο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ, και σημειώνοντας ότι η ημερομηνία και το μέρος για μια πιθανή τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι κανείς δεν τους λέει πως επειδή υπάρχει το Κυπριακό «πρέπει να μην κάνουμε σχέδια ανάπτυξης, να μολύνουμε το περιβάλλον, να καίμε τα δάση μας». Ναι, συνέχισε, δεν είναι καλό να μείνει το Κυπριακό άλυτο, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για λύση, θα αναζητήσουμε μια ρεαλιστική και λογική λύση, αλλά ταυτόχρονα» θα προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως κοινότητα, όπως είπε.

Στο μεταξύ, σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν εξέφρασε την ευχή ότι στις συναντήσεις της κ. Λουτ με τους ηγέτες, η πολιτική ισότητα, που είναι μια από τις βασικές παραμέτρους της ομοσπονδίας, θα σταματήσει να είναι θέμα προς αντιπαράθεση και θα καθορισθεί ένας οδικός χάρτης για μια διαδικασία διαπραγματεύσεων που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και όχι ανοικτού τέλους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X