ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ σε Πρόεδρο: Δεν έχει σημασία πώς ερμηνεύει ο καθένας τα σημειώματα ΟΗΕ

Το κόμμα θέτει εκ νέου ερωτήματα στον Νίκο Αναστασιάδη

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα έγγραφα των ΗΕ στο Κράν Μοντανά, εξέδωσε το ΑΚΕΛ. Όπως αναφέρεται, «Πώς ερμηνεύει ο καθένας στο εσωτερικό τα σημειώματα του ΟΗΕ για τις συναντήσεις στο Κραν Μοντανά δεν έχει και τόση σημασία. Η καθοριστική σημασία βρίσκεται στο πώς ο ΟΗΕ και ο Γενικός του Γραμματέας αξιολογούν την παρουσία των εμπλεκομένων μερών στο Κραν Μοντανά».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Πώς ερμηνεύει ο καθένας στο εσωτερικό τα σημειώματα του ΟΗΕ για τις συναντήσεις στο Κραν Μοντανά δεν έχει και τόση σημασία. Η καθοριστική σημασία βρίσκεται στο πώς ο ΟΗΕ και ο Γενικός του Γραμματέας αξιολογούν την παρουσία των εμπλεκομένων μερών στο Κραν Μοντανά.

Ο κ. Γκουτέρες στην Έκθεσή του μετά το Κραν Μοντανά καθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνυπεύθυνο για την απώλεια μιας ιστορικής ευκαιρίας για λύση και, την ίδια ώρα, επαινεί τις εγγυήτριες δυνάμεις, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, για τη στάση τους. Άλλωστε, ακόμα και τα σημειώματα που και σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ποσώς δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα του Προέδρου σχετικά με τη συζήτηση για τον τερματισμό των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων. Αντίθετα!

Όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θεωρεί τον Ν. Αναστασιάδη συνυπεύθυνο για το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, εκτίμηση πίσω από την οποία στοιχίζεται η διεθνής κοινότητα, τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά διεθνώς έχει πρόβλημα αξιοπιστίας και πειστικότητας, όπως άλλωστε διαπιστώνει ο διαπραγματευτής Αντρέας Μαυρογιάννης.

Αντί λοιπόν ο Ν. Αναστασιάδης μέσω μονολόγων στο εσωτερικό να αναζητεί δικαίωση, ας απαντήσει επιτέλους:

Γιατί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ επιρρίπτει την ευθύνη για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και όχι στην Τουρκία;

Γιατί δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει το αφήγημα του ΟΗΕ για το Κραν Μοντανά ούτε τότε αλλά ούτε και αργότερα;

Γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά διεθνώς δεν πείθει και δεν έχει αξιοπιστία, την ώρα μάλιστα που η Τουρκία προκαλεί και παρανομεί σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση