ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακάρ: Ευθεία επίθεση σε Κύπρο και Ελλάδα

Ο περιορισμός της Τουρκίας και η συμφωνία με την Λιβύη

Χάρτες που δείχνουν ότι η Ελλάδα "οικειοποιήθηκε παράνομα 39 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιου χώρου στην ανατολική Μεσόγειο από τη Λιβύη", έδωσε στην Τρίπολη ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη Λιβύη ώστε να διεκδικήσει τις περιοχές αυτές από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, κατά την επίσκεψή του την περασμένη βδομάδα στη Λιβύη τους έδωσε μηνύματα στήριξης και τους είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει ώστε να ανασχηματιστεί η στρατιωτική δύναμη της Λιβύης. Μάλιστα αμέσως μετά την επιστροφή Ακάρ στην Άγκυρα έφτασε στην Τουρκία ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως Ελλάδα και Κύπρος θέλουν να περιορίσουν την Τουρκία σε μια περιοχή 41 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Μεσόγειο, προσθέτοντας πως στην περίπτωση που υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα χαλάσουν τα σχέδιά τους. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος και το Ισραήλ σχεδιάζουν να μεταφέρουν το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου με αγωγό στην Ευρώπη δια της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και της Λιβύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X