ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αιχμές εναντίον Οζερσάι από Ακιντζί για συνάντηση με Αναστασιάδη

Τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα κάνουν αναφορά σε συνάντηση του «υπεξ» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Υπήρξε συνάντηση πριν λίγο καιρό του Κουντρέτ Οζερσάι με τον Νίκο Αναστασιάδη υποστήριξε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, την «προεδρία» με τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή του δήλωση να αναφέρει ότι το να μην ενημερώνεται ο «πρόεδρος» από τον «υπουργό εξωτερικών» για τέτοιου είδους συναντήσεις είναι αντίθετο των «κρατικών θέσμιων και της σοβαρότητας. Επιπλέον δεν συνάδει με τις πολιτικές, ηθικές αξίες».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα ότι "υπήρξε συνάντηση του «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι με τον Ε/κ ηγέτη, Νίκο Αναστασιάδη", όπως γράφει στη δήλωσή του ο κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί τηλεφώνησε για να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα αυτόν που είναι ο αντίστοιχος του, τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος «επιβεβαίωσε ότι έγινε μια τέτοια συνάντηση».

Το να μην δοθεί καμία πληροφορία πριν ή μετά από μια τέτοια συνάντηση, αναφέρει ο Μπαρίς Μπουρτζιού, από τον «υπουργό εξωτερικών» στον «πρόεδρο» Ακιντζί είναι αντίθετο προς τα «κρατικά θέσμια» και την σοβαρότητα. Επιπλέον, ανέφερε, δεν συνάδει με τις πολιτικές ηθικές αξίες.

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη προσθέτει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ενημερώνει αρμοδίως όλους τους ενδιαφερόμενους «θεσμούς» για το περιεχόμενο των επίσημων ή ανεπίσημων συναντήσεων που έχει για το Κυπριακό είτε με τον Ε/κ ηγέτη είτε με ξένους συνομιλητές. Το τελευταίο διάστημα, καταλήγει, το να μην ενημερώνεται ο Τ/κ ηγέτης από τον «υπουργό εξωτερικών» για τις συναντήσεις που πραγματοποιεί «έχει καταντήσει μια στάση συμπεριφοράς» που «είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή και είναι πολύ λυπηρή στάση».

Το δημοσίευμα

Ο Χασάν Ερτσακιτζιά στην εφημερίδα «Χαμπερτζί» γράφει σήμερα ότι υπήρχαν φήμες που «έπεσαν σαν βόμβα» ότι υπήρξε κρυφή συνάντηση/δείπνο Αναστασιάδη – Οζερσάι που "σχολιάζεται ως διερεύνηση του ενδεχομένου για την επίτευξη ενός «κουκουλωμένου κονσένσους στο θέμα των δύο κρατών».

Ο Ερτσακιτζιά, που είναι σύμβουλος έκδοσης της εν λόγω εφημερίδας και αρθρογράφος, βάζει τον τίτλο «Αναζήτηση των δύο κρατών: Τί δείχνει η στήριξη του Αναστασιάδη προς τον Οζερσάι;». Αναφέρει επίσης ότι για το «κρυφό γεύμα» Αναστασιάδη – Οζερσάι γράφτηκαν πληροφορίες στον ε/κ Τύπο τις προηγούμενες ημέρες και υπέβαλε σχετικό ερώτημα (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) η Εσρά Αϊγκίν, δημοσιογράφος.

Δεν δίδονται ωστόσο πληροφορίες για το πότε και πού έγινε η υπό αναφορά συνάντηση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X