ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αιγαίο: Στολίσκος 10 τουρκικών πολεμικών συνοδεύει το Oruc Reis (pic)

Πλέει σε διεθνή ύδατα, άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Σε διεθνή ύδατα αλλά σε θαλάσσια περιοχή άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, με τα δύο βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han και ένα στολίσκο από 10 τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι, τα πέντε από τα 10 τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis έχουν δημιουργήσει έναν προστατευτικό κλοιό γύρω από το ερευνητικό πλοίο.

Ο πλους ενός ερευνητικού πλοίου σε διεθνή ύδατα επιτρέπεται, όπως επίσης δεν υπάρχει κάποιου είδους περιορισμός για κίνηση πολεμικών πλοίων οποιασδήποτε χώρας στην ανοικτή θάλασσα. Υπ’ αυτή την έννοια, με δεδομένο δηλαδή ότι το Oruc Reis με τα δύο βοηθητικά του πλοία και οι μονάδες του τουρκικού στόλου πλέουν σε διεθνή ύδατα, δεν υπάρχει κάποιου είδους παραβίαση των κανόνων της διεθνούς ναυσιπλοϊας.

Χρονικός περιορισμός για την διάρκεια της περιπλάνησης του Oruc Reis άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας -αλλά σε διεθνή ύδατα- δεν υπάρχει. Οι Τούρκοι έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στη θαλάσσια περιοχή που έχουν προσδιορίσει με την Navtex που εκδόθηκε παρανόμως από τον παράκτιο σταθμό της Αττάλειας μέχρι τις 23 Αυγούστου (αλλά και σε μεταγενέστερο χρόνο, αν εκδώσουν νέα αγγελία προς ναυτιλλομένους).

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X