ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αγκρίστηκε» ο Ακιντζί με το «μυστικό δείπνο»

Ρίχνει μπηχτές με το γάντι

Ένα δείπνο έφερε αναταραχές στα κατεχόμενα.

Προ ολίγον ημερών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον, Κουντρέτ Οζερσάι «υπουργό εξωτερικών» γεγονός που απ' ό,τι φαίνεται ενόχλησε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ακιντζί έριξε τις μπηχτές του με το γάντι…

Στην ανάρτησή του ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι τον ανέδειξαν, το 2015 στην «προεδρία» με τα καθήκοντα και τις ευθύνες της, προσθέτοντας ότι παρά τις δυσκολίες ο ίδιος ανταποκρίθηκε κατά τρόπο ανάλογο της εμπιστοσύνης των πολιτών.

«Το επίκεντρο αυτών των προσπαθειών υπήρξε η επίτευξη μιας μακροχρόνιας ειρήνης για το βασανισμένο νησί μας και ένα ευτυχισμένο μέλλον που απαλλάσσει τη κοινωνία μας από την αβεβαιότητα. Αυτό, θα διαρκέσει ως την τελευταία ημέρα της θητείας μου.

Ενόσω αυτό το καθήκον και ευθύνη βρίσκονται στους ώμους μου, όλοι όσοι δεν έχουν λάβει αυτή την εξουσία κυνηγούν διαφορετικά οράματα και δεν πρόκειται να ανεχθούμε να αναδεικνύονται στο προσκήνιο.

Οι πολίτες μας δεν θα το αποδεχθούν ακόμα και αν παραμείνουμε σιωπηλοί. Δεν έχει σημασία από ποιον και που επιδεικνύεται έλλειψη σεβασμού στην «προεδρία». Οι Τουρκοκύπριοι είναι περήφανοι για τη δημοκρατική, κοσμική, ανοιχτόμυαλη ταυτότητά τους και δεν υπάρχει κουλτούρα υποταγής στο είναι τους».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε την θέση του τονίζοντας «δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια με ποιους θα συντρώγω ή όχι όταν ιδιαίτερα πρόκειται για καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση».

Ο κ. Οζερσάι δε, αφού δέχθηκε αρκετά πυρά τόσο για το δείπνο όσο και για το ότι δεν αναφέρεται στο τι λέχθηκε ξεκαθάρισε «δεν είναι θέμα ότι δεν μπορώ να πω τι συζητήθηκε εκεί ή δεν μπορώ να το δηλώσω. Όμως, τέτοιοι διάλογοι κάποτε είναι πιο εποικοδομητικοί και από ανεπίσημες συναντήσεις. Είναι σημαντικό να στηρίξεις το περιεχόμενό τους. Δημιουργείς έναν ανθρώπινο διάλογο (επικοινωνία)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X