ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ Νεοφύτου: Να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές

Τα όσα δήλωσε για την κρίση στην Παιδεία

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει αποφάσεις για να διασφαλίσει το δικαίωμα της πρόσβασης των μαθητών στη δημόσια εκπαίδευση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως δεν δέχεται τον όρο αντίμετρα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό Πρέσβη, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ στηρίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης σε ότι κάνει για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί αντίμετρων της κυβέρνησης, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως δεν υπάρχουν αντίμετρα από πλευράς Κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν και επιβάλλεται να παρθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να διασφαλιστεί ότι οι 120 χιλιάδες μαθητές θα έχουν το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως αυτό που είναι σίγουρος ότι θα ακούσουμε από την Κυβέρνηση είναι η απλή απόφαση για να προστεθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς όσος χρόνος χαθεί από την απεργία των δασκάλων και καθηγητών. Αυτό σημαίνει ότι αντί να κλείσουν τα σχολεία αρχές Ιουνίου, να κλείσουν δύο μέρες ή μια, ή δύο βδομάδες αργότερα.

«Είναι η Κυβέρνηση και αυτή η πολιτεία που καθορίζει πότε ξεκινά και πότε τελειώνει μια σχολική χρονιά και δεν είναι κεκτημένο σε οποιοδήποτε εργαζόμενο ότι για δύο και δυόμιση μήνες να μην πηγαίνει στο σχολείο. Από την άλλη το δικαίωμα της απεργίας είναι εκεί, το σεβόμαστε, αλλά το να απαιτούν κάποιοι να απεργούν και να πληρώνονται είναι πρωτάκουστο και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που ο απεργός απαιτεί να τον πληρώνεις», είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν ώρες, ο κ. Νεοφύτου είπε πως δεν είναι ο ίδιος το Υπουργείο Παιδείας για να απαντήσει, ενώ σημείωσε πως είναι αδόκιμος ο όρος αντίμετρα. Επανέλαβε πως στηρίζει την Κυβέρνηση στο να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και μέτρο που να διασφαλίσει σε κάθε γονιό και σε κάθε μαθητή ότι θα έχουν απρόσκοπτα πρόσβαση στη δημόσια παιδεία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X