ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Είναι προτιμότερη η πρώτη γραμμή του αγώνα από την πολυτέλεια της πολυθρόνας»

Στο συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ o Αβέρωφ Νεοφύτου

ΚΥΠΕ

Πέντε βασικούς άξονες πολιτικής για τις νέες και τους νέους οι οποίοι θα πρέπει να ενσωματωθούν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΔΗΣΥ, κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, στο συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, που διεξήχθη την Πέμπτη.

Ανέφερε επίσης ότι είναι προτιμότερη η πρώτη γραμμή του αγώνα από την πολυτέλεια της πολυθρόνας.

Ο πρώτος άξονας αφορά νέες δουλειές και θέσεις εργασίας με αξιοπρεπή μισθό και μακροπρόθεσμη προοπτική. `Όπως είπε ο καθένας και καθεμία έχει δικαίωμα στο μέλλον και αυτό περιλαμβάνει και νέα επαγγέλματα μαζί με τα παλιά  και επιβάλλει να αποδίδεται στους νέους μας κάθε ηθική και πρακτική ενίσχυση για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την επαγγελματική και επιχειρηματική δημιουργικότητά τους.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την προσιτή κατοικία αναφέροντας ότι τα ενοίκια είναι ψηλά και η κατάσταση χρειάζεται αντιμετώπιση, προσθέτοντας ότι αν θέλουμε οι νέοι μας να απογαλακτιστούν από το πατρικό τους, να ζήσουν μόνοι τους, να συζήσουν, να φτιάξουν οικογένεια, πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό και πρότεινε την επιδότηση του ενοικίου και της αγοράς πρώτης κατοικίας για τους νέους μας.

Ο τρίτος άξονας αφορά την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας, είπε, αναφέροντας ότι υπάρχουν νέες ιδέες από φρέσκια μυαλά που πρέπει να βρουν το δρόμο τους στην αγορά. Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι όλες και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία, που αποτελούν προϋποθέσεις για τη νέα παραγωγή πλούτου.

Ο τέταρτος άξονας αφορά την στήριξη της νέας εργαζόμενης γυναίκας και όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι όμορφα τα συνθήματα περί ισότητας αλλά πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις που σπάνε το γυάλινο ταβάνι. Με οικονομικά και άλλα κίνητρα, πρόσθεσε, πρέπει να εξαλείψουμε ορατά και αόρατα εμπόδια που κρατάνε πίσω τη γυναικεία σταδιοδρομία και που εξακολουθούν να θέτουν στις νέες μητέρες το δίλημμα να χρειάζεται να επιλέξουν μεταξύ οικογένειας ή καριέρας.

Ο πέμπτος άξονας αφορά την απαραίτητη στήριξη στη νέα οικογένεια και κυρίως την νέα εργαζόμενη μητέρα στην καθημερινή αγωνία να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά της. Όπως είπε, χρειάζονται βρεφονηπιακοί σταθμοί με διευρυμένο ωράριο και κοντά στους χώρους εργασίας, ολοήμερα σχολεία, μαθήματα και δραστηριότητες μέσα στο σχολείο τα απογεύματα και επιβάλλονται πολλά εξειδικευμένα κίνητρα και ισχυρή στήριξη, που θα ενθαρρύνει έμπρακτα τις νέες οικογένειες και στην γέννηση του κάθε παιδιού αλλά και στην ανατροφή του.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη πως η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του προσυνεδριακού  διαλόγου, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κτίσουμε την Κύπρο της επόμενης μέρας, εάν πρώτα δεν αποκτήσουμε ένα πιο στέρεο και πιο σύγχρονο θεμέλιο στον τομέα της παιδείας μας.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό τόνισε πως η πατρίδα μας ζητά να αναλώσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να την καταστήσουμε ξανά ολόκληρη και ευημερούσα και αυτή  πρέπει να είναι για όλους μας η εθνική πρόκληση του σήμερα.
 
"Το όραμα να προοδεύσουμε επιτέλους ειρηνικά, να προχωρήσουμε στο μέλλον με ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια σε ολόκληρη την Κύπρο μας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και δηλώνουμε απερίφραστα ότι παρά τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης", είπε ο κ. Νεοφύτου. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται και κλίμα συναίνεσης. για να φτάσουμε μαζί στον τερματισμό της κατοχής, για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την τουρκική δεσποτεία και για  να προχωρήσει η Κύπρος ελεύθερη, ενωμένη και ευημερούσα στον ευρωπαϊκό της δρόμο.

Απευθυνόμενος στη νεολαία του ΔΗΣΥ είπε πως "είστε η πυξίδα μας για να χαράξουμε τη νέα κατεύθυνση για τη χώρα" και πρόσθεσε ότι θέλουμε τους νέους πρωταγωνιστές και σημαιοφόρους της προόδου και της προκοπής για το σύνολο του λαού μας.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ, Ανδρέα Ελευθερίου, και καλωσόρισε τον νέο Πρόεδρο, Γιώργο Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι υπό την ηγεσία του, η ΝΕΔΗΣΥ θα συνεχίσει δυναμικά την επιτυχημένη πορεία της και την ενεργή της δράση σε όλα τα επίπεδα.

"Το πιο θετικό πρόσημο σε μια χώρα που πιστεύει στις δυνάμεις της, είναι οι νέοι της να έχουν δυνατή φωνή. Και αυτή η φωνή να ακούγεται. Να μπορείτε να ασκείτε την απαραίτητη εποικοδομητική κριτική. Να προτείνετε λύσεις και να αναδεικνύετε όραμα. Να παίρνετε θέση και να την εκφράζετε με την πιο δυνατή φωνή. Αυτή είναι η δική σας πρόκληση" , ανέφερε.

Είπε ότι η δική του δουλειά είναι να έχει τα αυτιά του ανοιχτά για να μετουσιώνει τον λόγο τους σε πράξη, με μοναδικό άξονα την προκοπή της πολιτών και την πρόοδο της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι χρωστάμε στη νεολαία μας πάρα πολλά και στη γενιά την τωρινή ακόμη περισσότερα, προσθέτοντας ότι τη δεκαετία μας πέρασε, οι αλλεπάλληλες κρίσεις τους στέρησαν πολλά και πολύ σημαντικά.
 
"Έχετε όμως κάθε δικαίωμα να αντικρίζετε με αξιοπρέπεια τον κόσμο.Να είστε πολίτες υπερήφανοι και αισιόδοξοι.
 Γεμάτοι όρεξη και όνειρα για το μέλλον. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας δώσουμε πίσω την ελπίδα, την προοπτική, τις ευκαιρίες που αξίζετε να έχετε", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X