ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυβερνήτη θέλουν να ανακηρύξουν τον Γ. Ελεγκτή ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ

Δεν θέλουν να κυβερνήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

24news team

• Αποφάσισαν οριστικά και αμετάκλητα και καλά κάνουν οι ψηφοφόροι τους να αντιληφθούν τι συμβαίνει στα κομματικά παρασκήνια, αλλά και την προοπτική των δυο κομμάτων. Ε, δεν θέλουν να κυβερνήσουν, δεν νοιώθουν έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες του τόπου και προτιμούν την ησυχία της αντιπολίτευσης, όπου λες και κάνεις ότι θέλεις, με δυσανάλογο κόστος.

• Πως μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστέψει ότι ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, θέλουν μέσω της συμμαχίας τους να κερδίσουν τον προεδρικό θώκο, όταν οι ίδιοι διαλύουν τους θεσμούς, αντί να τους στηρίζουν και να τους περιχαρακώνουν. Αν είναι δυνατό δηλαδή να επιχειρούν να ανακηρύξουν το Γενικό Ελεγκτή σαν τον απόλυτο Κυβερνήτη της χώρας κατά παράβαση όλων των θεσμών και νόμων.


Με το στανιό στήριξε Αδάμο για ΠτΒ το ΑΚΕΛ


• Για όλα τα θέματα και σε όλους τους τομείς θέλουν να επεμβαίνει ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, δημιουργώντας την εντύπωση ότι επιχειρούν να τον καταστήσουν, τον απόλυτο κυβερνήτη της Κύπρου. Όπερ μεθερμηνευόμενο να επιστρέψουμε στην αποικιοκρατία και να τον ονομάσουμε και Σερ Οδυσσέα για να συνάδει με το σκεπτικό τους.

• Καλά είναι απλούστατο και κανείς δεν το εκστομίζει στον Γ. Ελεγκτή. Δηλαδή, οι λογιστές- ελεγκτές σε οποιαδήποτε εταιρεία έχουν άποψη για την πολιτική που θα ακολουθήσει ( η εταιρεία) και υποκαθιστούν τα υπόλοιπα τμήματα και τομείς; Επεμβαίνει ο ελεγκτής στα νομικά θέματα, στις αγορές και πωλήσεις και την στρατηγική της εταιρείας; Στο ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ ο ελεγκτής τους π.χ.τους υποδεικνύει με ποιους θα κάνουν συνεργασία στις εκλογές και μάλιστα τους υπαγορεύει και τα άτομα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος;

• Ε, μην μου πείτε περί κράτους και άλλων τινών. Οι παραλληλισμοί είναι αυτονόητοι και αυταπόδεικτοι. ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ θέλουν να τον καταστήσουν κυρίαρχο σε όλους τους τομείς. Οι δε αιτιάσεις- αντιδράσεις του ΔΗΚΟ και ιδιαίτερα του Πρίγκιπα Νικόλαου, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας που κάλεσε σε τάξη τον Οδυσσέα, ήταν υπουργός της κυβέρνησης, φαντάζουν απολίτικες, στερούνται πολιτικής χροιάς και μάλλον ανάγονται σε παιδικά παίγνια, παρά σε σοβαρούς πολιτικούς, που αντικρίζουν με διαφορετικό φακό τους ανεξάρτητους αξιωματούχους και υπερασπίζονται τους θεσμούς με ζήλο.

• Και ως νομικός έστω και χωρίς δικηγορικό γραφείο ο Πρίγκιψ όπως ισχυρίζεται δεν γνωρίζει ότι εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία δεν μπορείς να παρέμβεις, ενώ προσβάλει κατάφωρα και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την επιτροπή και εξετάζουν το θέμα πολιτογραφήσεων; Ας μην ξεχνούμε ότι στην εν λόγω επιτροπή συμπεριλαμβάνεται και ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής. Ασχέτως αν ο Γ. Ελεγκτής επιχειρεί την περιθωριοποίηση του…

• Κι αυτός ο τύπος που βγαίνει στα κανάλια ως εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κάποιος να του υπενθυμίσει ότι είναι δημόσιος υπάλληλος και να μην θεωρεί τον εαυτό του σαν διοικητή. Σιγά κύριε. Ο τόνος της φωνής σου είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικός και η προσέγγιση των θεμάτων και η αναφορά σε θεσμούς καταδεικνύει ότι εκεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία κυριάρχησε το άππωμα ή αν δεν το λέτε στα χωριά σας, να σας το πούμε… ευγενέστερα. Ο ναρκισσισμός.

• Ο ρόλος ενός Ελεγκτή σε εταιρείες και σε κράτη είναι και καθοριστικός και ουσιώδης. Αλλά να περιορίζεται στους ελέγχους σε σχέση με οικονομικά θέματα και να μην παρεμβαίνει σε όλους τους τομείς. Θα ήθελε κάποιος να υποδείξει στον Οδυσσέα πως θα διενεργεί τους ελέγχους; Α, μπα.

• Τελικά ο Οδυσσέας αν και λάτρης της ελληνικής γραμματείας δεν γνωρίζει την αρχαία ρήση καθείς εφ’ ω ετάχθει. Όσο για τον Οδυσσέα ας ξαναδιαβάσει την Ομήρου Οδύσσεια. Ιδιαίτερα να προσέξει το κεφάλαιο με τις Σειρήνες αφού και οι σύγχρονες μπορεί να τον δελεάζουν αλλά μην τον αφήσουν και εκτεθειμένο.

• Γιατί χωρίς δουλειά μπορεί να μείνεις ξαφνικά και όλοι αυτοί που σου υπόσχονται υποψηφιότητες για Προεδρίες θα κρυφτούν στα γραφεία τους…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X