ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ιπτάμενο ψάρι» - Το νέο υπερόπλο του Ερντογάν (pics)

Έτοιμο σε λίγους μήνες το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας

Μέσα σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του μεγαλύτερου μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Τουρκίας" Ακιντζί", που θα είναι εξοπλισμένο και θα "αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο "ιπτάμενο ψάρι", όπως χαρακτηρίζεται.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία του γαμπρού του Τούρκου Προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει τόσο ανιχνεύσεις όσο και εξολόθρευση στόχου. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να πετάει στα 40 χιλιάδες ύψος, να παραμένει στον αέρα για 24 ώρες και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1350 κιλών όπως δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας, ραντάρ αέρος αέρος και ραντάρ ανίχνευσης απειλής.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί εναέριους βομβαρδισμούς και θα μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους αέρος αέρος τουρκικής κατασκευής. Τον χαρακτηρισμό "ιπτάμενο ψάρι" είχε δώσει πέρσι η ίδια η εταιρεία του Μπαϊρακτάρ λόγω της παράδοσης που είχαν οι παππούδες τους στη ναυσιπλοΐα και την αλιεία. “Η κουλτούρα των παππούδων μας στη ναυσιπλοΐα και την αλιεία επηρέασε σοβαρά τον σχεδιασμό μας”, είχε αναφέρει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.

Η ίδια εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το Bayraktar TB2, το οποίο πετάει και πάνω από το Αιγαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X