ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ποια είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου

Η άφιξη σήμερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κύπρο για συντονισμό δράσεων Λευκωσίας - Αθήνας ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, οι διεργασίες για τριμερή συνάντηση Γκουτέρες-Αναστασιάδη-Ακιντζί στο Παρίσι, το ζήτημα του απευθείας εμπορίου, το περιστατικό με τρεις Κύπριες και μια Ρωσίδα σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, και η ετήσια πορεία της Europa Donna, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κινητοποίηση για το απευθείας εμπόριο των κατεχομένων» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι το ζήτημα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα θα απασχολήσει συνεδρία του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η πλειοψηφία των κομμάτων υποστηρίζει τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, οι εξελίξεις θα είναι δραματικές εις βάρος μας, αναφέρεται. Αλλού γράφει ότι ο Νίκος Δένδιας έρχεται εκτάκτως στην Κύπρο για συντονισμό Αθηνών και Λευκωσίας ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τρεις Κύπριες έκαναν ζημιά σε αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης και προσπάθησαν να φύγουν για να μην πληρώσουν.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Πράσινο φως» για τριμερή στο Παρίσι» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά σε βολιδοσκόπηση από τα Ηνωμένα Έθνη για τριμερή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο του Φόρουμ για την Ειρήνη, το οποίο θα λάβει χώρα στο Παρίσι στις 12 και 13 Νοεμβρίου. Αλλού γράφει ότι ζωηρό ενδιαφέρον επιδεικνύουν δάσκαλοι και καθηγητές από την Ελλάδα για εργασία στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μελέτη του ΥΠΕΣ προκρίνει τη συνένωση του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και της κοινότητας Πάνω Πολεμιδιών με τους Δήμους Λεμεσού και Μέσα Γειτονιάς και όχι με τον Δήμο Ύψωνα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Διπλωματία για την πειρατεία» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι στην Κύπρο φτάνει σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει δεχτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Λευκωσία και Αθήνα συντονίζουν τις ενέργειές τους για κοινή δράση στις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι περισσότεροι από δέκα χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πορεία της Europa Donna. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας τράβηξε το αυτί της Υπουργικής Επιτροπής αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης, η οποία αφορά αίτημα για μετατροπή καταστήματος σε εστιατόριο με υπαίθρια εστίαση στην περιοχή Αγίου Αντωνίου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ανησυχία για ένταση εντός της ΑΟΖ» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι έντονο είναι το διπλωματικό παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ. Αναφέρεται σε συστάσεις από την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ και σημειώνει πως ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης εκφράζει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Αλλού γράφει ότι έρευνες κατέδειξαν πως συγκαταλεγόμαστε στις 4 χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα επίπεδα ενασχόλησης των 16χρονων μαθητών με διαδικτυακές δραστηριότητες με σκοπό το οικονομικό κέρδος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με τη «χρυσή» συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου στα επόμενα δύο χρόνια το κράτος όπως προκύπτει μέσα από στοιχεία, θα επιδοτεί μεγαλύτερο αριθμό κληρικών απ΄ όσους υπηρετούν στην Εκκλησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X