ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΡΙΚ - Διαφημίσεις τέλος

Αύξηση της χορηγίας αποφάσισε το Υπουργικό

Τον τερματισμό των εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας παράλληλα αύξηση της χορηγίας προς το ΡΙΚ στον προϋπολογισμό του 2019 ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση εσόδων από διαφημίσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, το Υπουργικό έλαβε την απόφαση αυτή με γνώμονα τον ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία δεν πρέπει να λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο εισηγείται τον τερματισμό της πώλησης εμπορικών διαφημίσεων, εξαιρουμένων των δωροθεσιών, των barter agreements, των χορηγιών επικοινωνίας/κοινωνικής προσφοράς, των τοποθετήσεων προϊόντων καθώς και διαφημίσεων που δεν αφορούν τη ραδιοτηλεόραση, αλλά το διαδίκτυο. Οι εμπορικές διαφημίσεις περιλαμβάνουν τα διαφημιστικά spot και την τηλεαγορά.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την αύξηση της χορηγίας προς το ΡΙΚ στον προϋπολογισμό του 2019 ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση εσόδων από διαφημίσεις και ενέκρινε την ετοιμασία τροποποιητικού νομοσχεδίου, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν ήδη προβεί σε συζήτηση του θέματος με το Διοικητικό Συμβούλιο και την Διοίκηση του ΡΙΚ, καθώς και με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X