ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμίλια Κλαρκ - «Όταν διάβασα το τέλος, περπατούσα στους δρόμους για να το χωνέψω»

Η Καλίσι του Game of Thrones μιλά για το συναρπαστικό φινάλε της σειράς

«Όταν ξεκίνησα τα γυρίσματα για το “Game of Thrones”, ήμουν αποφασισμένη να κάνω ό,τι χρειαστεί, ό,τι μου ζητούσαν. Αν ήθελαν, θα περνούσα και μέσα από φωτιά, σκεφτόμουν». Και ήθελαν τελικά, και η Εμίλια Κλαρκ το έκανε. Στα δέκα χρόνια που υποδύθηκε την Ντενέρις Ταργκάριεν, Καλίσι και Μητέρα των Δράκων, η νεαρή ηθοποιός χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλές φορές τα όριά της και να ξεχάσει την comfort zone της: «Έπρεπε να σταθώ μπροστά σε τριακόσιους ανθρώπους και να μιλήσω σε μια ανύπαρκτη γλώσσα, την ντοθράκι, και να τους πείσω να με επευφημήσουν, να πετάξω με δράκους, να εργαστώ ατελείωτες ώρες σε δύσκολες συνθήκες για ένα πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής μου», λέει.

Χωρίς την πλατινένια περούκα, τα περίτεχνα κοστούμια και, φυσικά, τους δράκους της, η μικροκαμωμένη 33χρονη ηθοποιός με τις καμπύλες και τα κομμένα κοντό καρέ καστανόξανθα μαλλιά που κάθεται δίπλα μου μοιάζει με μια συνηθισμένη, κεφάτη και καθωσπρέπει Αγγλιδούλα. Ομολογεί ότι έχει προσπαθήσει πολύ αυτά τα χρόνια να μείνει προσγειωμένη, να μην πάρουν τα μυαλά της αέρα: «Δεν θα με δείτε να κυκλοφορώ στους δρόμους του Λονδίνου με έξι σωματοφύλακες», λέει και γελά. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι έχει αλλάξει πολύ αυτή τη δεκαετία. «Δεν είχα ιδέα για τίποτε από όλα αυτά, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Δεν γνώριζα τίποτα για τη βιομηχανία, δεν είχα ξαναβρεθεί σε κινηματογραφικό πλατό, δεν ήξερα τι είναι το imdb. Όταν προβλήθηκε η πρώτη σεζόν, με πήρε ένας φίλος και μου είπε: “Είσαι νούμερο ένα στο imdb" και ρώτησα τι είναι αυτό».

Και τώρα πια, πρέπει να μάθετε να ζείτε χωρίς το «Game of Thrones»...

Κάθε φορά σκεφτόμουν ότι σήμερα είναι το τελευταίο γύρισμα με αυτόν τον συνάδελφο. Ήταν πολύ συγκινητικό. Ήξερα ότι τελείωνε η σειρά και μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ τι θα έπρεπε να κάνω ώστε να προσγειωθώ και πάλι στο να είμαι απλώς ένας άνθρωπος. Νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας να πάρω ό,τι μπορώ από τη σειρά, τα μαθήματα και τις εμπειρίες, και να τα διοχετεύσω σε κάτι που θα κρατήσω για πάντα. Δεν ανακουφίστηκα που τελείωσε η σειρά, έχω το συναίσθημα που νιώθεις μετά το τέλος μιας σκληρής δουλειάς που απέδωσε. Θεωρώ ότι μάλλον βρήκαμε τη σωστή στιγμή για να την ολοκληρώσουμε. Και φυσικά αισθάνομαι ευγνώμων που ήμουν κομμάτι του “Game of Thrones”».

Θυμάστε την πρώτη σας αντίδραση όταν διαβάσατε το σενάριο της τελευταίας σεζόν;

Κάθισα στο σπίτι, είχα όλη τη μέρα ελεύθερη, έφτιαξα το τσάι μου. Μόλις διάβασα το σενάριο, πήρα τα κλειδιά μου και έφυγα από το σπίτι. Τριγύριζα βαριανασαίνοντας και μουρμουρίζοντας στους δρόμους του Λονδίνου. Επέστρεψα τρεις ώρες μετά. Τόσο μου πήρε για να χωνέψω τι συνέβαινε. Θα είναι μια σπουδαία σεζόν.

Γνωρίζετε το τέλος από το καλοκαίρι του 2017. Είναι μεγάλο βάρος αυτό το μυστικό. Θέλετε πια να αποκαλυφθεί;

Ναι, ναι, είμαι πανέτοιμη (γέλια). Και πιστεύω ότι το κοινό θα ξετρελαθεί. Ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις.

Έχετε ζήσει ακραίες εκδηλώσεις από θαυμαστές;

Όχι, δυστυχώς δεν έχω αστείες ιστορίες με φαν. Μόνο αυτόγραφα και σέλφι μού ζητούν. Λοιπόν, θαυμαστές μου, την επόμενη φορά που θα με δείτε, κάντε κάτι παράξενο!

Τα επεισόδια αυτής της σεζόν θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό έβαλε τον πήχη των απαιτήσεων ακόμα πιο ψηλά;

Κάθε σεζόν γινόταν πιο φιλόδοξη, δυσκολότερη, πιο απαιτητική. Αυτή η σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε όλα τα επίπεδα απαιτούσε περισσότερο χρόνο, περισσότερη ενέργεια, περισσότερη υποκριτική προσπάθεια.

Τι ήταν αυτό που σας σόκαρε περισσότερο τις πρώτες επτά σεζόν;

Κάθε σεζόν σοκαριζόμουν αρχικά με την πλοκή και μετά αποδεχόμουν την πορεία της Ντενέρις. Ξεκίνησε με ανθρώπους να την καθοδηγούν και σιγά, αλλά σταθερά, άρχισε να αποκτά δική της γνώμη, να αγνοεί κάποιους, να χαράσσει το μονοπάτι της. Εκεί βλέπει κανείς και την ηθική διάσταση που θέτει η σειρά, το πώς διαχειρίζεται κανείς τη δύναμη, πώς διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι διαθέτεις εξουσία, αλλά νοιάζεσαι για κάτι μεγαλύτερο από το να κυβερνάς για να κυβερνάς.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Ντενέρις που θαυμάζετε ή ίσως θα θέλατε να είχατε;

Το ότι δεν μετανιώνει και δεν απολογείται. Κάθε πάθημα της έγινε μάθημα, προχωρούσε μπροστά, γινόταν πιο δυνατή σε κάθε σεζόν. Δεν ξέρω τι δικό της θα ήθελα, ίσως τους δράκους της (γέλια).

Αυτή είναι σημαντική εποχή για τις γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος...

Είναι εκπληκτικό. Τώρα οι προτάσεις έχουν ισχυρούς γυναικείους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, είναι η νέα μόδα και πιστεύω ότι είναι υπέροχο. Συμμετέχω σε πολλά μίτινγκ για σενάρια και όλοι λένε «πρέπει να βρούμε γυναίκα σκηνοθέτη και σεναριογράφο», και σκέφτομαι ότι αυτό είναι απίστευτο. Τώρα οι γυναίκες μπαίνουν στο δωμάτιο και δεν τις βλέπουν ως φύλο, αλλά ως ποιότητες, ως εγκεφάλους. Χαίρομαι που, ως νέα ηθοποιός, μετά το «Game of Thrones» επανέρχομαι σε μια βιομηχανία που καλωσορίζει τις γυναίκες.

Έχετε στενές σχέσεις με γυναίκες συναδέλφους σας;

Ναι. Η βιομηχανία μάς κράτησε μακριά τη μία από την άλλη για πολύ καιρό, ως ανταγωνίστριες. Δεν μας επέτρεψε να είμαστε στο ίδιο «δωμάτιο» και να μαθαίνουμε ότι και άλλες γυναίκες είχαν τις ίδιες εμπειρίες. Υπάρχει, λοιπόν, μια συναδελφικότητα που δεν υπήρχε παλιότερα.

Θεωρείτε ότι, εν μέσω meΤoo και γυναικείας ενδυνάμωσης, το γεγονός ότι η Ντενέρις είναι μια γυναίκα που κατακτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη μπορεί να την κάνει πρότυπο για τα νέα κορίτσια;

Είδαμε αυτή τη γυναίκα να πουλιέται σαν σκλάβα, να κακοποιείται από τον αδερφό της, να ζει κυνηγημένη και μετά να γίνεται βασίλισσα. Βρέθηκε από τη βάση της σκάλας στην κορυφή. Είναι υπέροχο να μπορείς να υποδυθείς τη γυναίκα που κάνει αυτό το ταξίδι, και είμαι ευτυχής αν αυτό επηρεάζει τα νεαρά κορίτσια που παρακολουθούν τη σειρά.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων, πήρατε κάποιο αναμνηστικό;

Δεν πήρα κάτι, ήμουν πολύ απασχολημένη με το να τους χαιρετήσω όλους, αλλά ζήτησα κάποια πράγματα, ένα φόρεμα, μια περούκα, έναν δράκο... Έκανα tattoo τρεις δράκους.

 

Πηγή: kathimerini.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X