ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της ταινίας Jiu Jitsu (Pics, Vid)

Η πλοκή της ταινίας και η νέα ταινία που ετοιμάζουν!

Της Μαρίας Στυλιανού

Είτε είσαι fan των ταινιών, είτε όχι, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι το να βρίσκεται μια ολόκληρη παραγωγή του Χόλιγουντ στην Κύπρο είναι κάτι που μας γεμίζει με υπερηφάνεια. Ταυτόχρονα, το να βρεθείς στο σημείο στο οποίο γίνονται τα γυρίσματα, να δεις τους πρωταγωνιστές από κοντά και να είσαι μέρος ενός γυρίσματος, έστω και ως θεατής, αποτελεί όνειρο ζωής. Για καλή μας τύχη, εμείς είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε εκεί και να ζήσουμε για λίγο το όνειρο.

Μετά από πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) που έχει την αποκλειστική ευθύνη προώθησης και ανάπτυξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, και με συνοδεία του γενικού διευθυντή του Invest Cyprus, Γιώργου Καμπανέλλα, τα Κυπριακά Μέσα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μάμμαρη και να δουν από κοντά αυτή την προσπάθεια που γίνεται για προώθηση της χώρας μας. Παρακολουθήσαμε την 3η ημέρα γυρισμάτων της ταινίας στο Μάμμαρη ενώ συνολικά τα γυρίσματα της ταινία θα διαρκέσουν 6 εβδομάδες. Τα γυρίσματα διαρκούν περίπου 12 ώρες την ημέρα. Μια ταινία όπου η παραγωγή και μεταπαραγωγή είναι εξ ολοκλήρου στην Κύπρο με 160 άτομα συνολικά από Αμερική, Αυστραλία, Ταϊλάνδη να εργάζονται για αυτή, 80 εκ των οποίων είναι Κύπριοι.

Ο Nicolas Cage με τον πρωταγωνιστή Alain Moussi

Μερικές από τις τοποθεσίες που θα γυριστεί η ταινία είναι η Λεμεσός, το Λιοπέτρι, η Πάφος και το Cavo Greco. Τα γυρίσματα στις σπηλιές του Μάμμαρη θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιουνίου όταν και ο Nicolas Cage θα αποχωρήσει από το νησί.
Μιλήσαμε με έναν από τους παραγωγούς της ταινίας τον κ. Chris Economides ο οποίος είχε ετοιμάσει και το σχέδιο Οπτικοακουστικής, που μας ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Μερικοί από αυτούς είναι φυσικά οι μικρές αποστάσεις που έχουμε, έτσι ένα συνεργείο μπορεί εύκολα το πρωί να κάνει γυρίσματα στην θάλασσα, ενώ το απόγευμα στο βουνό. Ακόμη, όπως τονίζει, έχουμε όλες τις εποχές του ατόφιες και καθαρές ενώ η ποιότητα του φωτός που υπάρχει στην Κύπρο είναι η παρόμοια με αυτή του Los Angeles. Ακόμη η επιστροφή χρημάτων ή αλλιώς cash rebate που προσφέρει η Κύπρος στις παραγωγές ανέρχεται στο 35% σε σύγκριση με άλλες χώρες οι οποίες προσφέρουν λιγότερα.

Ενώ το πρωτοφανές αυτό γεγονός για τα κυπριακά δεδομένα μπορεί να φαινόταν σαν άπιαστο όνειρο ο κ. Οικονομίδης μας ενημέρωσε πως έχει ήδη προγραμματιστεί η παραγωγή δεύτερης ταινίας στην Κύπρο με τίτλο «Man of War» και ότι θα συμμετάσχουν ακόμα μεγαλύτερα ονόματα. Ακόμη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ταινία «Jiu Jitsu» να έχει και συνέχεια.

Η πλοκή της ταινίας:

Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας (science fiction) με πολλά ειδικά εφέ και bonus point για όσου αγαπούν τις πολεμικές τέχνες η τις ταινίες με αυτές. Στην ταινία παίζουν ονόματα γνωστά στον κόσμο των πολεμικών τεχνών όπως ο Tony Jaa, Marie Avgieropoulos ο πρωταγωνιστής της ταινίας Αlain Μoussi και φυσικά ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυση Σφαίρα Nicolas Cage. Στην ταινία ο Nicolas Cage έχει τον ρόλο τους «Φύλακα Άγγελου» του πρωταγωνιστή Αlain Μoussi που του μαθαίνει τα πιο ιδιαίτερα κόλπα για να μπορέσει να εξολοθρεύσει την απειλή που έρχεται από μια εξωγήινη δύναμη. Αυτή η εξωγήινη δύναμη θα περάσει στην γη από μια χρονοπύλη η οποία ανοίγει κάθε 6 χρόνια όταν ένας κομήτης περνάει από την γη Παράλληλα σε ένα ναό στην Βιρμανία εκπαιδεύονται 12 πολεμιστές Jiu Jitsu οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την απειλή που έρχεται.

Σε ερώτηση που θέσαμε αν η απειλή αυτή σταματάει εδώ αφού κάθε 6 χρόνια ανοίγει αυτή η χρονοπύλη μας ενημέρωσαν πως υπάρχει ενδεχόμενο για συνέχεια της ταινίας σε ένα δεύτερο μέρος η οποία θα είναι και πάλι γυρισμένη στην Κύπρο, αλλά αυτή την φορά θα προσπαθήσουν να είναι και τοποθετημένη μέσα στην ταινία η Κύπρος και όχι η Βιρμανία.

Ο σκηνοθέτης στο σετ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA