ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ποια είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου

Ποικίλα θέματα προβάλλουν οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα. Μεταξύ άλλων αναφορά γίνεται στη συνεδρίαση της «βουλής» στα κατεχόμενα με αφορμή την αναφορά Ακιντζί για εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, στις μαινόμενες επιχειρήσεις στη Συρία, στις αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των 28 για Συρία-ΑΟΖ, στην αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το μέλλον των σχολικών εφορειών, στη δίκη για την 19χρονη Βρετανίδα στην Αγία Νάπα, στις γενικές συνελεύσεις στην ΑΗΚ για ενδεχόμενα μέτρα και στις αντιπαραθέσεις στο χώρο της υγείας.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Διχάστηκαν στη ‘βουλή’ για τις δηλώσεις Ακιντζί κατά Τουρκίας» γράφει πως το ΡΤΚ και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας στήριξαν τον Τ/κ ηγέτη κα αποχώρησαν από τη συνεδρίαση που συζητούσε την έκδοση ανακοινωθέντος για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία, όπως την αποκαλεί η Αγκυρα. Αλλού αναφέρει ότι η Τουρκία σφυροκοπά στη Συρία χωρίς όμως πολλά εδαφικά κέρδη. Επίσης η «Α» προβάλλει δηλώσεις από πλευράς Κυβέρνησης για τις αποφάσεις των 28 για τις προκλήσεις στην ΑΟΖ.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Στους δήμους οδεύουν οι σχολικές εφορείες» ο «Πολίτης» αναφέρει πως σημειώνονται αντιπαραθέσεις για το μέλλον των σχολικών εφορειών στην ενδεχόμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς το νομοσχέδιο προνοεί μεταφορά τους στους Δήμους ενώ η συντονιστική επιτροπή αντιδρά. Αλλού ο «Π» γράφει ότι οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν τους Κούρδους και έδωσαν τα ‘κλειδιά’ στον Πούτιν. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται σε διαρροή αποβλήτων στη θάλασσα της Λεμεσού από Πύργο στο παραλιακό μέτωπο.

Κάτω από τον τίτλο «Πάνε για μέτρα στην ΑΗΚ» στεγάζει το πρωτοσέλιδό του ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει πως οι συντεχνίες κάλεσαν γενικές συνελεύσεις για αποφάσεις και ζητούν αποκατάσταση αποκοπών μισθών και διασφάλιση της βιωσιμότητας της Αρχής. Αλλού αναφέρει πως ψηφίζονται με μειώσεις οι ποινές για τροχαία αφού βουλευτές ψαλιδίζουν τις ποινές που προτείνει νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σε άλλο ρεπορτάζ, φιλοξενώντας και φωτογραφία, γράφει για τα νέα παγκάκια στην Πλατεία Ελευθερίας που μοιάζουν με πύραυλο και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα ΜΚΔ.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ψάχνουν φάρμακο για αναδιοργάνωση» και γράφει ότι συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στο χώρο της υγείας για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και ότι λόγω εργατικής διαφοράς προγραμματίζεται απεργία την Παρασκευή στον ΟΑΥ. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων στα Κάτω Πολεμίδια με αφορμή, όπως γράφει, απειλή έξωσης και κατεδάφιση των υποστατικών τους. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι εκπομπές αερίων της ΑΗΚ το 2020 θα επιβαρύνουν το περιβάλλον με 3,33 εκ τόνους διοξειδίου του άνθρακα , με βάση τον προϋπολογισμό της Αρχής.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Είπαν ότι θα με συλλάβουν» και αναφέρεται στην δικαστική διαδικασία για την 19χρονη Βρετανίδα στην υπόθεση καταγγελιών για βιασμό της στην Αγία Νάπα όπου μεταξύ άλλων η νεαρή υποστήριξε ότι την υποχρέωσαν να υπογράψει ψευδή δήλωση. Αλλού αναφέρεται στις αντιδράσεις από αναφορά δασκάλας ότι δεν υπάρχει Θεός. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα της προβάλλει τη συνεδρίαση της «βουλής» και τις αντιδράσεις για την αναφορά Ακιντζί σε εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X