ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ποια είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου

Οι εξελίξεις με την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, η κοινή διακήρυξη της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας- Αιγύπτου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΥπΥ και οι εντάσεις στον τραπεζικό τομέα μεταξύ εργοδοτικής πλευράς και συντεχνιών είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο ««Η Τουρκία μπαίνει στη Συρία» γράφει ότι με αγωνία παρακολουθούν Ελλάδα και Κύπρος τις εξελίξεις με την εισβολή ή επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και ότι όλα δείχνουν πως έρχεται ντόμινο εξελίξεων που θα επηρεάσει αρνητικά τις δύο χώρες. Αλλού γράφει ότι με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η κοινή διακήρυξη της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στο Κάιρο καταδίκασε τις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό τους και την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου ποτέ δεν ενημερώθηκε για την απόσπασή του ούτε και συμφώνησε να μετακινηθεί από το ΡΙΚ στο ΓΤΠ.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Το πρόβλημα με ΟΚΥπΥ δεν βρίσκει τη λύση του» και γράφει ότι κλιμακώνεται το κύμα φυγής γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια με τις Πρώτες Βοήθειες να μπαίνουν στον αναπνευστήρα και ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες άλλοι δύο γιατροί από τα επείγοντα του Νοσοκομείου Λευκωσίας υπέβαλαν παραίτηση. Αλλού γράφει ότι με κοινή διακήρυξη Αίγυπτος Κύπρος και Ελλάδα καταδίκασαν τις τουρκικές παράνομες ενέργειες σε κυπριακή ΑΟΖ και Βαρώσια κατά την χθεσινή 7η μεταξύ τους τριμερή Σύνοδο και ότι στο επίκεντρο της τριμερούς ήταν οι επενδύσεις. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι η Ελλάδα επέμενε να αναλάβει η ίδια και όχι ο Euroasia τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής και ότι οι χθεσινές επαφές καρποφόρησαν μόνο εν μέρει.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Κατηγορώ κατά της Τουρκίας» γράφει ότι η δράση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στη Συρία καταδεικνύουν το επικίνδυνο των δραστηριοτήτων της Άγκυρας για ολόκληρη την περιοχή, γεγονός που καταγράφεται στο ανακοινωθέν του Καΐρου που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της 7ης τριμερούς συνάντησης ανάμεσα στους ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι μαθητές της έκτης τάξης του ΙΑ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού αγόρασαν στους άστεγους κουβέρτες καθώς ο χειμώνας ολοένα και πλησιάζει και έγραψαν κάρτες με άκρως συγκινητικά μηνύματα. Σε άλλο θέμα γράφει για απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι οι διαχειριστές δικτύων όπως το Facebook είναι δυνατό να υποχρεωθούν να διαγράφουν συγκεκριμένα σχόλια.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Πράσινο φως ΗΠΑ για εισβολή Τουρκίας στη Συρία» γράφει ότι οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματά τους από τη βορειοανατολική Συρία ανάβοντας πράσινο φως στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας να αρχίσουν επιχειρήσεις εναντίον πολιτοφυλακών των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Αλλού γράφει για αντιδράσεις κατοίκων για την υποβάθμιση των τοπικών ιατρικών κέντρων. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους περιλαμβανομένης και της Φεντερίκα Μογκερίνι πραγματοποιεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με επίκεντρο τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τις απειλές για εποικισμό των Βαρωσίων και το απευθείας εμπόριο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Η τριμερής καταδικάζει την τουρκική γεώτρηση» αναφέρεται στην κοινή διακήρυξη χθες της τριμερούς Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου στο Κάιρο και γράφει ότι οι ηγέτες των τριών χωρών ενώθηκαν στην καταδίκη τους των «προκλητικών ενεργειών» στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος διαβεβαίωσε στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι η χρηματοδότηση για την Πλατεία Ελευθερίας είναι ασφαλής ως το 2023. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι το Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου διαμοίρασε €500.000 για δικοινοτικές πρωτοβουλίες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Ξεκίνησε ο πόλεμος στις τράπεζες» γράφει ότι ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στον τραπεζικό τομέα και η σύγκρουση μεταξύ συνδικαλιστικής και εργοδοτικής πλευράς φαίνεται να είναι αναπόφευκτη, προσθέτοντας ότι η ΕΤΥΚ θα κατέλθει την Πέμπτη σε δίωρη στάση εργασίας στην JCC ενώ την Παρασκευή σε 24ωρη στάση εργασίας στην Ελληνική. Αλλού γράφει ότι στην επέτειο των 07 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ο πρόεδρός της έχει πολλούς λόγους για να είναι ικανοποιημένος και αρκετούς για να προβληματίζεται. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η λειτουργία Easy Hotel στη Λευκωσία και Easyhub, μια υπηρεσία ενοικιάσεως γραφείων, βρίσκονται στα πλάνα του Κύπριου επιχειρηματία σερ Στέλιου Χατζηιωάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X
X