ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ποια είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου

Οι διπλωματικές διεργασίες έναντι των τουρκικών ενεργειών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η σημερινή τριμερής Σύνοδος Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας και οι επαφές του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Λευκωσία για συντονισμό των ενεργειών Λευκωσίας-Αθήνας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Με το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» γράφει ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση έμπρακτης στήριξης από τους εταίρους στην ΕΕ καθώς η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης υπό την καθοδήγηση της κ. Μογκερίνι, έχει ολοκληρώσει τη λίστα με τα προτεινόμενα μέτρα-κυρώσεις τα οποία, σύμφωνα με πηγές, θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ των κρατών μελών στις 14 Οκτωβρίου. Αλλού αναφέρεται στο επεισόδιο σε χώρο πάρκινγκ στην Λάρνακα και γράφει ότι απολύθηκε από φροντιστήριο η μια εκ των πρωταγωνιστριών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάλληλος του ΡΙΚ, που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΕΥΡΙΚ, και βρισκόταν συχνά σε αντιπαράθεση με τον γενικό διευθυντή του ιδρύματος, μετακινήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κορύφωση στο παρασκήνιο» γράφει ότι το μάξιμουμ μέσω της διπλωματικής οδού προσπαθεί να πετύχει η Λευκωσία έναντι των τουρκικών επιχειρήσεων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η Λευκωσία στοχεύει σε πολιτικά, νομικά και διπλωματικά μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι είναι πισώπλατη μαχαιριά στους Κούρδους η αποχώρηση των ΗΠΑ από Συρία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έκδοση του θα παραμείνει Ρώσος, ο οποίος φέρεται να εξαπάτησε όμιλο εταιρειών αποσπώντας 150 εκ. ρούβλια.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Τρυπάνι στο «7» ανεβάζοντας την ένταση» αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος είπε ότι ξεκινά γεώτρηση το Γιαβούζ στο σημείο Μόρφου 1, ενώ γράφει ότι στο μεταξύ στην Κύπρο έφθασε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδιας για συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση για λήψη διπλωματικών, πολιτικών, νομικών μέτρων προς αντιμετώπιση των τουρκικών παρανομιών και απειλών. Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη σημερινή τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας. Αλλού γράφει ότι κατεδάφιση των παρανομιών ζητά η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, η οποία εξέτασε την παράνομη επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας στην Αγία Νάπα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ανάγκη δημιουργίας προσβάσιμων κέντρων στήριξης σε όλες τις πόλεις για ανήλικους και για γυναίκες χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Λευκωσία, ο οποίος έκανε λόγο για «ταραξία περιχαρακωμένο στα αδιέξοδα των δικών του άστοχων επιλογών» αναφερόμενος στην Τουρκία και στις παράνομες δραστηριότητές της σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρεται στο επεισόδιο λεκτικής βίας που φέρεται να έγινε στην Λάρνακα από τρεις Ελληνοκύπριες εναντίον Ρωσίδας. Σε άλλο θέμα με σχετική φωτογραφία αναφέρεται στις παγκόσμιες διαμαρτυρίες για το κλίμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X