ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Γιακουμάκη: Σε απολογία η παρέα των «σκληρών»

Ποιος οδήγησε τον Βαγγέλη στον θάνατο;

Σε απολογία καλούνται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου οι επτά συμμαθητές του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώπιον του Ανακριτή Ιωαννίνων για τις ακραίες συμπεριφορές τους έναντι του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η παρέα των «σκληρών» περιλαμβάνουν την πρόκληση σωματικών βλαβών και την άσκηση παράνομης βίας. Σημειώνεται ότι η τελευταία κατηγορία έχει πλέον παραγραφεί, καθώς έχει παρέλθει η διετία.

Η απολογία των νεαρών δεν αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς αυτή παραμένει ακόμα σε επίπεδο κύριας ανάκρισης και δεν έχουν προσωποποιηθεί διώξεις, κάτι που θα συμβεί ή όχι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για αυτό το σκέλος.

Θυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του.

Αναφερόμενος στα περιστατικά που βίωνε ο Βαγγέλης στη Σχολή και στην απουσία τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» τους, ο πρώην Διευθυντής της Σχολής έκανε λόγο για ενδείξεις μόνο και όχι αποδείξεις, για να δεχθεί τη συνέχεια ερωτήσεις γύρω απο συγκεκριμένες περιπτώσεις δράσεων ομάδας φοιτητών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και της Σχολής, για τα οποία ο ίδιος ήταν ενήμερος.

Ο πρώην Διευθυντής κατά την απολογία του επισήμανε παράλληλα πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του…

 

Πηγή: eleftherostypos

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X