ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Υπόθεση Επσταϊν: «Σοβαρές παρατυπίες» στην ομοσπονδιακή φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ κατήγγειλε τη Δευτέρα "σοβαρές παρατυπίες" στην ομοσπονδιακή φυλακή όπου βρέθηκε νεκρός το Σάββατο το πρωί ο χρηματιστής Τζέφρι `Επσταϊν, όπου, όπως όλα δείχνουν, αυτοκτόνησε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνά της για τα σεξουαλικά εγκλήματα του 66χρονου.

Ο Μπαρ, ο οποίος ανακοίνωσε από το Σάββατο το ξεκίνημα δύο ερευνών για την υπόθεση, δήλωσε ότι είναι "βαθιά στεναχωρημένος" και "ειλικρινά οργισμένος", αφότου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις "που αφορούν την εγγύηση της ασφάλειας με τρόπο επαρκή" στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, όπου κρατείτο ο Τζέφρι `Επσταϊν από τις αρχές Ιουλίου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Νέα Ορλεάνη.

"Σας διαβεβαιώνω ότι η έρευνα θα συνεχιστεί, με στόχο οποιονδήποτε συνεργό του Έπσταϊν" υπογράμμισε.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την Κυριακή ότι ο χρηματιστής είχε αφεθεί μόνος στο κελί του, ενώ έπρεπε να βρίσκεται με άλλον κρατούμενο, και ότι οι περιπολίες που προβλέπονταν κάθε 30 λεπτά δεν τηρήθηκαν. Ο χρηματιστής, ο οποίος είχε βρεθεί τραυματισμένος στις 23 Ιουλίου, έπειτα από, προφανώς, μια πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας, δεν τύγχανε πλέον ενισχυμένης επιτήρησης για την αποτροπή απόπειρας αυτοκτονίας από τις 29 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X