ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Έπσταϊν: Ποιος ήταν ο κρυφός χρηματοδότης του Αμερικανού παιδόφιλου;

Τον βοηθούσε οικονομικά ο πατέρας της «μαντάμ» Μάξγουελ

O κρυφός «χρηματοδότης» του Αμερικανού χρηματιστή- παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν που έγινε αυτόχειρας ενώ βρισκόταν στο κελί του, ήταν ο πατέρας της πρώην φίλης και συνεργάτιδάς του: της «μαντάμ» Γκισλέιν Μάξγουελ, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η πηγή της τεράστιας περιουσίας του Έπσταϊν, ύψους περίπου 636 εκατομμυρίων δολαρίων - ήταν άγνωστη εδώ και καιρό.

Το μόνο που ξέραμε ήταν πως ήταν πάμπλουτος αλλά τα περιουσιακά του στοιχεία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί ποτέ, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Τώρα, μία έγκυρη πηγή αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός χρηματιστής Έπσταϊν είχε λάβει οικονομική βοήθεια από τον Βρετανό πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ , Ρόμπερτ Μάξγουελ -πατέρα της Γκισλέιν Μάγξουελ: η πρώην φίλη και συνεργάτιδά του ήταν αυτή που του «ψάρευε» ανήλικες σκλάβες του σεξ για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ορέξεις των διάσημων φίλων του.

Είχε πεθάνει μυστηριωδώς το 1991


Η πηγή αυτή ανέφερε ότι ο Γάλλος πρώην συνεργάτης του Έπσταιν, Ζαν Λικ Μπρινέλ, είχε αποκαλύψει τους οικονομικούς δεσμούς του Ρόμπερτ Μάξγουελ με τον Έπσταϊν μιλώντας σε φίλους του πριν από 20 χρόνια. Ο Μπρινέλ είχε ιδρύσει τα πρακτορεία μοντέλων Karin Models και MC2 Model Management.

Υπενθυμίζεται ότι οι πελάτες του Έπσταϊν ήταν δισεκατομμυριούχοι και επώνυμοι, όπως ο Βρετανός πρίγκιπας Άντριου και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά τον θάνατο του Έπσταϊν, η πηγή έδωσε την πληροφορία στην βρετανική εφημερίδα «The Sun» ότι ο Ζαν Λικ Μπρινέλ ήταν αυτός που αποκάλυψε την οικονομική βοήθεια του Ρόμπερτ Μάξγουελ προς τον Έπσταϊν πριν από μία εικοσαετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πατέρας της «μαντάμ» Μάξγουελ είχε πεθάνει μυστηριωδώς σε ηλικία 68 ετών το 1991.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση