ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό τη σκιά της πανδημίας αποχαιρετά η υφήλιος το 2021

Το 2021 φεύγει με τους εορτασμούς σε ολόκληρο τον κόσμο

ΚΥΠΕ

Το 2021 φεύγει με τους εορτασμούς σε ολόκληρο τον κόσμο να πραγματοποιούνται υπό την σκιά της πανδημίας. Αλλά στη Νότιο Αφρική, όπου οι αρχές προχώρησαν σε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοινώνοντας ότι η Όμικρον υποχώρησε, τα νέα ήταν καλά και σκόρπισαν ελπίδα για ένα ευτυχισμένο Νέο Έτος. Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το Νέο Έτος μπήκε με θόρυβο καθώς φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα φώτισαν την περιοχή του λιμανιού κάτω από την Όπερα. Ωστόσο, πολλές άλλες μεγάλες πόλεις αποφάσισαν να αναβάλουν τα πυροτεχνήματα όπως στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, στο Λονδίνο στην όχθη του Τάμεση και στους Πύργους Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η χρυσή μπάλα αναμένεται να πέσει στην Times Square της Νέας Υόρκης αλλά το πλήθος που θα μετρήσει αντίστροφα την έλευση του νέου χρόνου θα είναι το ένα τέταρτο του συνηθισμένου, θα φοράει μάσκες και θα τηρεί αποστάσεις, κρατώντας τις κάρτες εμβολιασμού του.

Ωστόσο, η Νότιος Αφρική, στην οποία πρώτα κτύπησε καμπανάκι κινδύνου για την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που μεταδίδεται γρήγορα, έκανε την έκπληξη αφού ήταν και η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι το κύμα της Όμικρον υποχώρησε και χωρίς να υπάρξει μεγάλο κύμα θανάτων. Η απότομη άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας σήμαινε ότι μπορούν να γίνουν εορτασμοί για την έλευση του 2022.

Η ξαφνική έλευση της Όμικρον έχει οδηγήσει σε νέα περιστατικά ρεκόρ τις χώρες παγκοσμίως. Αν και οι θάνατοι δεν έχουν αυξηθεί, γεγονός που δημιουργεί ελπίδα ότι πρόκειται για μια πιο ήπια μετάλλαξη, πολλές χώρες έχουν επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς για να αποτρέψουν την υπερβολική πίεση στα συστήματα υγείας τους. Ακόμα και εκεί που επιτρέπονται οι συνευρέσεις, πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι.

Στην La Querida, εστιατόριο που σερβίρει χταπόδι στη σχάρα και γεμιστές πιπεριές, στην γειτονιά Ποζουέλο της Μαδριτης, μόλις τέσσερα τραπέζια από τα 24 έχουν κάνει κράτηση για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το εστιατόριο ήταν σχεδόν γεμάτο καθημερινά μόλις λίγες εβδομάδες προτού η Όμικρον να εξαφανίσει την πελατεία, είπε ο επικεφαλής σερβιτόρος Χουάν Λοζάνο.

Το Big Ben στο Λονδίνο αναμένεται να ηχήσει τα μεσάνυχτα για να καλωσορίσει το Νέο Έτος για πρώτη φορά εδώ και τρεισήμισι χρόνια μετά τις εργασίες αποκατάστασής του. 

Οι εορτασμοί στην Times Square της Νέας Υόρκης θα γίνουν με μόλις 15.000 θεατές αντί 55.000 που συνηθίζεται αν και αυτός ο αριθμός θα είναι μεγάλη βελτίωση από τις μερικές δεκάδες του προηγούμενου χρόνου.

Το τελευταίο επταήμερο οι παγκόσμιες μολύνσεις έφτασαν σημείο ρεκόρ, με κατά μέσο όρο πάνω από ένα εκατομμύριο περιστατικά να καταγράφονται κάθε μέρα μεταξύ 24 και 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Παράλληλα, οι αερογραμμές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις λόγω απουσιών ασθενείας του προσωπικού τους. Πάνω από 2.500 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως νωρίς την Παρασκευή, περιλαμβανομένων 1.100 που αφορούν αεροδρόμια στις ΗΠΑ σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightAware.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X