ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιλιάδες κόσμου στην νεκρική πομπή του Ιρανού υποστράτηγου (live εικόνα)

Ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας σημαίες, φωνάζουν «Θάνατος στην Αμερική»

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, στη Βαγδάτη για να συμμετέχουν στην νεκρική πομπή με τη σορό του Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το Associated Press, πολλοί από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην πομπή είναι ντυμένοι στα μαύρα, ενώ κρατούν ιρακινές σημαίες και σημαίες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και τρέφουν πελώριο σεβασμό και αφοσίωση στο πρόσωπο του Σουλεϊμανί. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική» ακούγονται από το στόμα των συγκεντρωμένων.

Όπως αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη αξιωματούχους του Ιράν, οι σοροί του Ιρανού υποστράτηγου και άλλων θυμάτων της αμερικανικής επιδρομής, θα επιστραφούν στη συνέχεια στην Τεχεράνη για την κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Σάββατο θα διεξαχθούν νεκρικές πομπές και στις πόλεις Καρμπάλα και Νατζάφ, οι οποίες είναι ιερές για τους Σιίτες.

Ο Αλί Χαμενεϊ, ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, θα ψάλλει την προσευχή στην τελετή στην Τεχεράνη και η σορός του Σουλεϊμανί θα ταφεί στην πόλη Κερμάν, από την οποία καταγόταν, όπως έγραψαν ιρανικά ΜΜΕ εχτές.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X