ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος με το Brexit: Η Βρετανία άρχισε να εκδίδει διαβατήρια χωρίς την ένδειξη E.E

Ζητά νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου

Με την ημερομηνία του Brexit απολύτως ασαφή, την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι να προσπαθεί – ανεπιτυχώς – να περάσει μια συμφωνία από τη Βουλή και την ΕΕ να πιέζει, τώρα έρχεται ένα ακόμα στοιχεία που επιτείνει τη… Βαβέλ.

Και αυτό είναι η έναρξη έκδοσης βρετανικών διαβατυρίων χωρίς την ένδειξη την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι «διαβατήρια σκούρου κόκκινου χρώματος χωρίς τις λέξεις Ευρωπαϊκή Ένωση στο εξώφυλλο τέθηκαν σε κυκλοφορία στις 30 Μαρτίου».

Τα νέα διαβατήρια ξεκίνησαν να εκδίδονται μια μέρα μετά την 29ή Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία είχε αποφασιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί το Brexit.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα διαβατήρια με την ένδειξη της ΕΕ «θα εξακολουθήσουν να εκδίδονται για σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία αυτή», προκειμένου να «διατεθούν τα αποθέματα».

Όπως ελέχθη, η παρουσία ή η απουσία της ένδειξης ΕΕ δεν επηρεάζει την δυνατότητα του κατόχου του διαβατηρίου να ταξιδέψει.

Αυτή η συμβολική απόσυρση της ένδειξης της ΕΕ στα νέα διαβατήρια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρικτών και αντιπάλων του Brexit.

«Είμαστε ακόμη στην ΕΕ, γιατί το νέο μου διαβατήριο δεν το αποτυπώνει;», διερωτώνται χρήστες.

Έως το τέλος του έτους, όλα τα νέα διαβατήρια θα επιστρέψουν από το σημερινό σκούρο κόκκινο χρώμα στο σκούρο μπλε, το χρώμα που τυπώνονταν τα βρετανικά διαβατήρια πριν συμβαδίσουν με εκείνα των κρατών μελών της Ένωσης.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ζήτησε νέα αναβολή της ημερομηνίας αποχώρησης, η οποία είχε οριστεί αρχικά για τις 29 Μαρτίου και στη συνέχεια παρατάθηκε μέχρι τις 12 Απριλίου.

Ωστόσο, τελικά ζητά νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου.

 

Πηγή: reader

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X