ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τζολί-Πιτ: Υποψίες για παράνομη υιοθεσία του γιου τους Μάντοξ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός υιοθέτησε τον Μάντοξ το 2002 στην Καμπότζη

Προβλήματα στην οικογένεια της Αντζελίνα Τζολί αναμένεται να δημιουργήσει το νέο ντοκιμαντέρ, που με τίτλο «The Stolen Children» διερευνά τις παράνομες υιοθεσίες στην Καμπότζη, όπως αυτή του μικρού Μάντοξ, ο οποίος υιοθετήθηκε το 2002 από την διάσημη σταρ του Χόλιγουντ.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι μία από τους εκατοντάδες γονείς στις ΗΠΑ που υιοθέτησαν παιδιά από την φτωχή ασιατική χώρα, μέσω του πρακτορείου υιοθεσιών της Αμερικανίδας Λορίν Γκαλίντο, η οποία χρησιμοποιούσε παράνομα μέσα και πρακτικές, χωρίς να το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενες οικογένειες. Το 2004 η Γκαλίνο φυλακίστηκε με την κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων για να εκδώσουν οι
ΗΠΑ βίζα για ορφανά παιδιά.

Η 21χρονη σκηνοθέτις του ερχόμενου ντοκιμαντέρ, Ελίζαμπεθ Τζέικομπς, είναι και η ίδια ένα παιδί που γεννήθηκε στην Καμπότζη και οι Αμερικανοί θετοί γονείς της την υιοθέτησαν μέσω του πρακτορείου της Γκαλίντο.

Η σκηνοθέτις προσπαθεί μέσω του ντοκιμαντέρ να αποδείξει πως «άνθρωποι» της Γκαλίντο ταξίδευαν σε φτωχές αγροτικές περιοχές της Καμπότζης για να πάρουν παιδιά από οικογένειες έναντι 100 δολαρίων! Μεταξύ των ετών 1997 και 2001 οι μισές υιοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη στις ΗΠΑ - περίπου 800 σε σύνολο 1.600 υιοθεσιών - είχαν πραγματοποιηθεί μέσω του γραφείου της Γκαλίντο.

Εκείνη την περίοδο η Γκαλίντο μαζί με την αδελφή της, Λιν Ντέβιν, είχαν ιδρύσει το γραφείο υιοθεσιών Seattle International Adoptions και λίγο μετά την υιοθεσία του Μάντοξ από την Αντζελίνα Τζολί, η μεν Γκαλίντο μπήκε φυλακή, στην δε αδελφή της επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 δολάρια, για πλαστογραφία εγγράφων τα οποία αφορούσαν παιδιά που γεννήθηκαν στην Καμπότζη και υιοθετήθηκαν από οικογένειες στις ΗΠΑ.

Αντζελίνα Τζολί: Δεν θα έκλεβα ποτέ από μία μητέρα το παιδί της

Όταν το σκάνδαλο με τις παράνομες υιοθεσίες έγινε γνωστό στις ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση και αρκετές άλλες χώρες σταμάτησαν τις υιοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη. Τότε, η Τζολί, που ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρντον, είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε τίποτα για το παράνομο κύκλωμα υιοθεσιών και επέμενε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να πιστοποιούν πως ο Μάντοξ δεν είναι ορφανός. Η ίδια είχε αναφέρει ότι «ποτέ δεν θα έκλεβε από μία μητέρα το παιδί της».

Η Αντζελίνα Τζολί και ο πρώην σύζυγός της, Μπραντ Πιτ, έχουν από κοινού την κηδεμονία των έξι παιδιών τους. Τα 13χρονα δίδυμα Βιβιέν και Κοξ, την 14χρονη Σιλό, την 16χρονη Ζαχάρα, που υιοθέτησαν από την Αιθιοπία, τον 17χρονο Παξ, που υιοθέτησαν από το Βιετνάμ και τον 19χρονο Μάντοξ, που επίσημα υποστηρίζουν πως η ηθοποιός υιοθέτησε από ορφανοτροφείο στην Καμπότζη. Η Σιλό, που γεννήθηκε τον Μάιο του 2007, είναι το πρώτο βιολογικό παιδί των Τζολί - Πιτ ενώ τον Ιούλιο του 2008 γεννήθηκαν τα δίδυμα βιολογικά παιδιά του ζευγαριού ο Κοξ και η Βιβιέν.

Η σκηνοθέτις Ελίζαμπεθ Τζέικομπ έχει ταξιδέψει στην Καμπότζη προκειμένου να βρει πληροφορίες από τους ντόπιους, ώστε να αποκαλύψει την αλήθεια για τις χιλιάδες παράνομες υιοθεσίες στην χώρα, μεταξύ των οποίων η δική της και του Μάντοξ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X