ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τσουχτερό» πρόστιμο γιατί έσπασε την καραντίνα για...δευτερόλεπτα

Το απίστευτο περιστατικό!

Τσουχτερό πρόστιμο 3.500 δολαρίων επέβαλαν οι Αρχές της Ταϊβάν σ’ έναν άνδρα που παραβίασε για μόλις οκτώ δευτερόλεπτα την καραντίνα!

Ο παθών, ένας μετανάστης εργάτης από τις Φιλιππίνες, ήταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Καοσιούνγκ στη νοτιοδυτική Ταϊβάν, όταν βγήκε για λίγο από το δωμάτιό του στον διάδρομο, όπως ανέφερε το παράρτημα του υπουργείου Υγείας της πόλης στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Central News Agency.

Για κακή του τύχη, όμως, τον εντόπισαν από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου, που ειδοποίησαν τις Αρχές οι οποίες και του επέβαλαν το πρόστιμο – πάντως όχι τόσο αλμυρό όσο εκείνο των 31.000 ευρώ, που είχε κληθεί να πληρώσει τον περασμένο Μάρτιο ένας κάτοικος της Ταϊπέι, επειδή παραβίασε την καραντίνα για να πάει σε ντισκοτέκ.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την καραντίνα στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπει να βγει κάποιος από το δωμάτιό του ανεξάρτητα αν πρόκειται για σύντομο χρονικό διάστημα.

56 νοσοκομεία καραντίνας, με συνολικά 3.000 δωμάτια λειτουργούν μόνον σ’ αυτή την πόλη της Ταϊβάν, μιας χώρας – πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει καταφέρει με πληθυσμό 23 εκατ. κατοίκων να καταγράψει μόλις 716 κρούσματα και επτά θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, χωρίς να επιβάλει αυστηρό lockdown ή να καταφύγει σε δραστικά περιοριστικά μέτρα όπως στην Κίνα.

Αντίθετα η Ταϊβάν έδωσε έμφαση στην ταχύτητα αντίδρασης κι άρχισε να περνά από ελέγχους τους επιβάτες που κατέφθαναν εκεί από την Ουχάν της Κίνας, όταν ο ιός υπήρχε μόνο σε επίπεδο φημολογίας, ενώ επένδυσε και στη διενέργεια μαζικών τεστ και αποτελεσματικής ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων.


Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X