ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης έχει πέσει νεκρός

Ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Μόσχας, στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB (πρώην KGB) στην περιοχή Λιουμπιάνκα, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, ενώ η ρωσική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη πηγή της, μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι τρεις.

Στις 19.25 το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο μαρτυρία, ότι σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της FSB έχει σημειωθεί έκρηξη, ενω το υπουργείο της χώρας ενημέρωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει φθάσει τους πέντε.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, κάνοντας γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της. Το Reuters αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του κτιρίου.

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης έχει πέσει νεκρός, τα δε στοιχεία του ταυτοποιούνται.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, αναπτύχθηκαν ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν. Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X