ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το λιμάνι της Βιέννης επηρεάζεται από τον αποκλεισμό της διώρυγας του Σουέζ

Όλο το λιμάνι της Βιέννης, είναι τόσο μεγάλο όσο το κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας

Το γεγονός ότι το γιγαντιαίο σκάφος "Ever Given" είχε κολλήσει διαγώνια επί ημέρες στη Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο έχει επίσης αντίκτυπο στη Βιέννη, στο λιμάνι της οποίας στον Δούναβη αναμένεται ότι θα υπάρχουν αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ).

Όλο το λιμάνι της Βιέννης, στο οποίο διακινούνται περίπου 1.200 πλοία ετησίως, είναι τόσο μεγάλο όσο το κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, περίπου τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα, αποτελούμενο από τρία μέρη. Το μεγαλύτερο είναι το λιμάνι του Φρόιντεναου, που αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ ολόκληρης της περιοχής, και όπου μπορούν να σταθμεύσουν 64.000 αυτοκίνητα και να αποθηκευτούν 10.000 εμπορευματοκιβώτια.

Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται πόσο στενά συνδέεται η επιχείρηση μεταφορών σε όλο τον κόσμο -- το πολυήμερο κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ από το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων "Ever Given" έχει επίσης αντίκτυπο στο λιμάνι της Βιέννης, αναφέρει η διευθύνουσα σύμβουλος Ντόρις Πούλκερ-Ρόρχοφερ.

"Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις μετά το Πάσχα των Καθολικών, καθώς, με τη συμφόρηση που είχε προκύψει στη Διώρυγα του Σουέζ, υπάρχει καθυστέρηση εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται συνήθως στο λιμάνι του Αμβούργου και στη συνέχεια φορτώνονται στο τρένο και μας έρχονται στη Βιέννη", επισημαίνει η ίδια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X