ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το διαζύγιο των δύο δις που συγκλονίζει την Νέα Υόρκη

Αμύθητη περιουσία

Στον ενίοτε σκληρό χώρο της βιομηχανίας των δημοπρασιών οι γνώστες και οι δυνατοί παίχτες είθισται να λένε ότι οι πιο σημαντικές βραδιές πωλήσεων λαμβάνουν χώρα μετά από μια χρεωκοπία, έναν θάνατο ή ένα διαζύγιο.

Πολύ σπάνια όμως εμφανίζεται ένα τόσο ηχηρό όσο και σκληρό διαζύγιο, όπως αυτό ανάμεσα στο 82χρονο μεγιστάνα του real estate Χάρι Μακλόου και την πρώην σύζυγο του Λίντα.

Παντρεμένοι πάνω από μισό αιώνα ήταν μέχρι το 2016, ένα από τα πλέον λαμπερά ζευγάρια στην κοσμική ζωή της Νέας Υόρκης, καλεσμένοι σε όλα τα μεγάλα γκαλά και αμφότεροι λάτρεις της τέχνης.

Η 81χρονη Λίντα δεν ξέχασε ποτέ την ημέρα που ο σύζυγος της επέλεξε να της πει ότι θέλει να χωρίσουν και δεν άργησε καθόλου να καταλάβει ότι μια άλλη γυναίκα είχε κερδίσει την καρδιά του.

Πρόκειται για την 65χρονη Πατρίτσια Λαντό, την οποία ο μεγαλοεπενδυτής παντρεύτηκε μόλις λύθηκε ο γάμος του, όχι όμως και η διαμάχη για την κοινή περιουσία. Μια σκληρή και αδυσώπητη διαμάχη που περιλαμβάνει συγκλονιστικά διαμερίσματα στο Μανχάταν, εξοχική κατοικία στα Χάμπτονς, ένα σκάφος 46 μέτρων και φυσικά 150 έργα τέχνης.

Ειδικά για τα τελευταία η δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση βρέθηκε μπροστά σε μια συνεχή κόντρα τόσο για την αξία τους όσο και για τον άνθρωπο που θα αναλάμβανε να την ρευστοποιήσει. Μόλις στις 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με το Artnet έγινε γνωστό το πρόσωπο κοινής αποδοχής από τους δύο πρώην αγαπημένους συζύγους και νυν ορκισμένους εχθρούς.

Η αμύθητη περιουσία και οι φωτό-πρόκληση

Δεν υπάρχει λένε οι καλά γνωρίζοντες τίποτε πιο επικίνδυνο στον κόσμο από μια απατημένη και προδομένη γυναίκα και η πρώην κυρία Μακλόου είναι ακριβώς αυτό. Μια πρώην που είδε μετά από μισό αιώνα κοινής πορείας τον σύζυγο της να την εγκαταλείπει για μια πολύ νεότερη γυναίκα, την οποία παντρεύτηκε, λίγους μήνες αφότου λύθηκε ο γάμος του, όταν το 2018 πλησίαζε στο τέλος του.  Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ημέρες πριν από επισφράγιση του ειδυλλίου του με την Λαντό τον περασμένο Μάρτιο, ο μεγαλοεπενδυτής στον χώρο του real estate έκανε κάτι που χαρακτηρίστηκε προκλητικό και άδικο. Ανήρτησε δύο τεράστιες φωτογραφίες ύψους 13 μέτρων η καθεμία στις οποίες απεικονιζόταν αυτός και η μέλλουσα σύζυγος του να χαμογελούν, στη πρόσοψη ενός ουρανοξύστη που του ανήκει. Στο συγκεκριμένο κτήριο που βρίσκεται στην Billionaire’s Row στο Μανχάταν-εκεί όπου διαθέτουν κατοικίες ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο-η πρώην σύζυγος του διεκδικούσε ένα διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τους New York Times ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται ένα εκπληκτικό διαμέρισμα-κατοικία στο Plaza, τόσο μεγάλο που καταλαμβάνει μια ολόκληρη πλευρά του διάσημου ξενοδοχείου. Η αξία του ανέρχεται στα 72.000.000 δολάρια και έχει άπλετη θέα στο Σέντραλ Παρκ, ενώ ακολουθεί το προαναφερθέν διαμέρισμα-ρετιρέ σε ένα από τα ψηλότερα κτήρια του Μανχάταν.

Η λίστα μοιάζει να μην έχει τέλος αφού το πρώην ζευγάρι απολάμβανε μια εξοχική κατοικία στα Χάμπτονς αξίας 19.000.00 δολαρίων δίπλα σε αυτή του Στίβεν Σπίλμπεργκ και ένα σκάφος 46 μέτρων το οποίο έχει βραβευθεί και εκτιμάται στα 24.000.000 δολάρια. Μέχρι στιγμής έχουν επέλθει κάποια deals στην μοιρασιά μιας περιουσίας που αγγίζει συνολικά τα δύο δις, αλλά μόλις πριν τρεις ημέρες οι δύο αντίδικοι συμφώνησαν για τα 150 και πλέον έργα τέχνης και το πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα τα βγάλει στο σφυρί.

Από Πικάσο και Γουόρχολ μέχρι Τζακομέτι και Ρόθκο!

Ακόμη και η πρόεδρος του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση, δεν μπόρεσε να κρύψει τον θαυμασμό της όταν διάβαζε την λίστα με τα έργα τέχνης που έχει στην κατοχή του το πρώην ζευγάρι. Την χαρακτήρισε έξοχη και παγκοσμίου φήμης, κάτι όμως που ήταν ήδη γνωστό στους διάσημους και πλούσιους φίλους των Μακλόου. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις «Εννιά Μέριλιν» του Άντι Γουόρχολ, εννιά πίνακες του Πάμπλο Πικάσο καθώς και έργα του Αλμπέρτο Τζακομέτι, του Μάρκ Ρόθκο, του Γουίλιαμ Ντε Κούνιγκ, του Σάι Τουόμπλι και του Τζεφ Κουνς. Το πρόβλημα ήταν ότι οι εκτιμητές που όριζε η κάθε πλευρά έδιναν διαφορετικές εκτιμήσεις και τιμές των έργων, ενώ από κοντά οι δικηγόροι των δύο κονταροχτυπιόντουσαν σε κάθε ευκαιρία. Ελάχιστες ήταν οι φορές που υπήρχε κοινή αποδοχή για την τιμή ενός έργου, όπως συνέβη με τις «Εννιά Μέριλιν» του Γουόρχολ, όταν οι δύο εμπειρογνώμονες-ο καθείς εκπροσωπούσε το ένα από τα αντιπαλόμενα μέρη-συμφώνησαν στην ίδια τιμή, αυτή των 50.000.000 δολαρίων.

Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα πρόσωπο που θα αναλάβει να πουλήσει τα αμύθητης αξίας έργα, πιθανότατα σε μια ή δύο δημοπρασίες την ερχόμενη άνοιξη. Πρόκειται για τον βετεράνο έμπορο τέχνης και πρώην επικεφαλής στο τμήμα Ιμπρεσιονιστών & Μοντέρνας Τέχνης του οίκου Christie’s, Μάικλ Φίντλεϊ. Ο τελευταίος αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα, σε ένα διαζύγιο που ταρακούνησε για τα καλά την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης. Ερωτώμενος για την εκπληκτική συλλογή που θα δημοπρατηθεί ο πρώην αντιπρόεδρος των Sotheby’s Ντέιβιντ Ρέντεν είπε ότι «ο κόσμος της Τέχνης θα δώσει μάχη γι αυτή την συλλογή». Θα είναι αναμφίβολα σκληρή, όχι όμως όσο αυτό το πολεμικό διαζύγιο των δύο δις που μετά από τρία χρόνια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ανάμεσα σε δύο πρώην που δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο.

 

Πηγή: Newsauto.gr

 

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X