ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το CNN μήνυσε τον Τραμπ για την αποπομπή του δημοσιογράφου του (vid)

Ο Τζιμ Ακόστα είχε «θερμή αντιπαράθεση» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Μήνυση κατά του Προέδρου των ΗΠΑ και αρκετών βοηθών του εξαιτίας της υπόθεσης αποπομπής του διαπιστευμένου δημοσιογράφου του από τον Λευκό Οίκο πρόσφατα, κατέθεσε το CNN.

Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, και αφορά έξι κατηγορούμενους: Τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον επικεφαλής του προσωπικού John Kelly, την εκπρόσωπο Τύπου Sarah Sanders,τον αναπληρωτής επικεφαλή του προσωπικού για τις επικοινωνίες Bill Shine, τον διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Joseph Clancy, και τον αξιωματικό της μυστικής υπηρεσίας που αφαίρεσε την διαπίστευση και το πάσο του Ακόστα.

Η αμερικανική προεδρία ανέστειλε τη διαπίστευση του ανταποκριτή του CNN στον Λευκό Οίκο, Τζιμ Ακόστα, μετά τη «θερμή αντιπαράθεση» που είχε ο δημοσιογράφος με τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της περασμένης Τετάρτης.

Στην αγωγή το CNN αναφέρει ότι με την αποπομπή του Τζιμ Ακόστα παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του μέσου και του δημοσιογράφου σύμφωνα με την πρώτη και πέμπτη τροπολογία και ζητά την «άμεση αποκατάσταση» του κύριου ανταποκριτή του Λευκού Οίκου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X