ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την «ξάφρισε» - Της πήρε 176.000 ευρώ για... μεταμόσχευση

Η τραγική δικαιολογία!

Πάνω από 176.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από ανυποψίαστα θύματα ο Πολ Σάιμον Ζιλέ, που έφτασε στο σημείο να λέει ψέματα στη σύντροφό του ότι χρειάζεται μεταμόσχευση νεφρού.

Ο 30χρονος κατάφερε να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά τόσο από διάφορες γυναίκες τις οποίες προσέγγισε και εξαπάτησε όσο και από τον συνέταιρό του.

Μεταξύ των θυμάτων του, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ήταν η Ρεμπέκα Ράους, την οποία γνώρισε μέσω Tinder. Ο 30χρονος φέρεται να της είπε ότι χρειάζεται μεταμόσχευση νεφρού και κατάφερε να της «αρπάξει» σχεδόν 3.500 ευρώ.

Ο Ζιλέ εξαπάτησε επίσης την Έλεν Ράνταλ, την οποία γνώρισε σε μία βραδινή έξοδο στο Κάρμαρθεν της Ουαλίας. Ο Ζιλέ μετακόμισε μαζί με την Έλεν και τα παιδιά της, έκλεψε χρήματα από την πιστωτική της, πήρε στο όνομά της δάνειο για την χρηματοδότηση ενός Audi και την έπεισε να πάρει δάνειο για να αγοράσουν ένα σπίτι. Έπειτα, της είπε ψέματα ότι είχε πρόβλημα στα νεφρά και χρειαζόταν επείγουσα μεταμόσχευση και ισχυρίστηκε ότι είναι κληρονόμος περιουσίας ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών, χρήματα τα οποία απλά ακόμα δεν μπορεί να αποδεσμεύσει.

Τέλος, ο Ζιλέ πλησίασε έναν επιχειρηματία χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Πολ Γκρέι, και προσφέρθηκε να σχεδιάσει τον ιστότοπο της εταιρείας του. Αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του συνεταίρου του πια, του πρότεινε να ξεκινήσουν μία νέα δραστηριότητα στην επιχείρηση. Μάλιστα για τον καλύτερο σχεδιασμό του νέου project, ο Ζιλέ έμεινε μαζί με το θύμα και τη σύντροφό του.

Έτσι, έπεισε τον συνεργάτη του να του δώσει μεγάλα ποσά και να πάρει δάνεια για να «τρέξει» το πλάνο τους αλλά στην πραγματικότητα απλά κρατούσε τα χρήματα για λογαριασμό του! Δημιούργησε ακόμη και ψεύτικους πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, οι οποίοι δήθεν ενδιαφέρονταν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της νέας εταιρείας. Έπειτα έβαλε στο στόχαστρο τη σύζυγο του συνεργάτη του, πείθοντάς της να του δώσει σχεδόν 5.000 ευρώ για ένα εταιρικό αυτοκίνητο, χρήματα που χρησιμοποίησε για να... αγοράσει για τον εαυτό του μια BMW!

Η κυρία Randall είπε ότι ο Gillett εξαπάτησε επίσης γνήσιους πελάτες που πλησίασαν την εταιρεία που ήθελαν να αγοράσουν φωτιζόμενα γράμματα από αυτούς, λέγοντας σε έναν από αυτούς ότι η κόρη του ήταν άρρωστη και χρειάστηκε χημειοθεραπεία για να συγκεντρώσει συμπάθεια.

Τον Ιανουάριο του 2019 ο δράστης έπεισε τον συνέταιρό του και τη γυναίκα του να πάνε στο Ντουμπάι για να συναντήσουν έναν πιθανό πελάτη και την οικογένειά του. Δεν υπήρξε κανένας πελάτης και όταν το ζευγάρι επέστρεψε στην Ουαλία βρήκε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς άδειους!

Ο Ζιλέ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών.

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X