ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τηλεφώνησε για βόμβα για να μην χάσει τη πτήση του

Καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση

Ο Rashidul Islam καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκισης και του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο αεροδρόμιο Gatwick, του Λονδίνου μετά από ένα τηλεφώνημα - φάρσα για βόμβα.

Ο 32χρονος, έπρεπε να προλάβει την πτήση του για Μαρόκο, όπου θα συναντούσε την αρραβωνιαστικιά του. Όμως όπως αποδείχθηκε δεν υπολόγισε τον χρόνο σωστά. Οι καθυστερήσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και ένα απρόοπτο γεγονός στον σιδηροδρομικό σταθμό, άλλαξαν τα σχέδια του.

Όταν ο συρμός τερμάτισε απροσδόκητα στη στάση Prancas, περισσότερο από 25 μίλια μακριά από το αεροδρόμιο του Sussex ο Rashidul συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να βιαστεί. Κάλεσε γρήγορα ταξί, όμως ακόμα ένα απρόσμενο γεγονός θα έμπαινε εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και την αγαπημένη του...

Η χαοτική κίνηση του Λονδίνου τον ανάγκασε να σκεφτεί "έξυπνα". Έπρεπε να προλάβει την πτήση του πάση θυσία. Έτσι κάλεσε το 999, τη γραμμή έκτακτης της Βρετανίας.

"Υπάρχει περίπτωση να έχει τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, πρέπει να καθυστερήσετε την πτήση. Πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε", δήλωσε επιτακτικά ο Rashidul στον υπάλληλο και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η ασφάλεια του αεροδρομίου εκκένωσε αμέσως το αεροπλάνο και οδήγησε και τους 147 επιβάτες σε ασφαλές σημείο. Όσο εκείνοι περίμεναν, γεμάτοι αγωνία, ο 32χρονος έφτασε στο αεροδρόμιο. Αν και αργοπορημένος έκανε το check in και μετέβη προς την πύλη.

Όμως η βιαστική σκέψη του τον οδήγησε σε λάθη.

Ο αριθμός του κινητού του ταυτοποιήθηκε με τον αριθμό που κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης και έκανε την καταγγελία - φάρσα για τη βόμβα. Η αστυνομία αμέσως τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Rashidul απολογήθηκε για την πράξη του και εξήγησε μετανιωμένος στις αρχές πως αν έχανε την πτήση του δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει καινούργιο εισιτήριο, άλλωστε ήταν πολύ σημαντικό να βρεθεί με την αγαπημένη του.

Όλα συνέβησαν τον Μάιο του 2019. Όμως χθες, Παρασκευή έλαβε χώρα η δίκη. Ο 32χρονος τιμωρήθηκε με 16 μήνες φυλάκισης, αφού δήλωσε ένοχος για την πράξη του.

Στο διάστημα μεταξύ του τηλεφωνήματος - φάρσα και τη δικαστική απόφαση, ο Rashidul κατηγορήθηκε και για ξέπλυμα χρήματος και καταδικάστηκε σε ακόμα 42 μήνες φυλάκισης.

Πηγή: news247

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X