ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι δεν ξέρετε για την Καμίλα Πάρκερ Μπόοουλς

Ποια είναι η «κακιά» στο βασιλικό «παραμύθι», που από επίκεντρο κριτικής έγινε μέλλουσα Βασιλική Σύζυγος, μετά το πράσινο φως της μονάρχη;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Η «κακιά» στο βασιλικό «παραμύθι», που από επίκεντρο κριτικής για δεκαετίες, γίνεται η μέλλουσα Βασιλική Σύζυγος, μετά την ανακοίνωση βόμβα της βασίλισσας Ελισάβετ να λάβει τον πολυπόθητο τίτλο, όταν ο γιος της Κάρολος ανέβει στον θρόνο. Στα 74 της χρόνια, η ίδια δείχνει δικαιωμένη στα μάτια των Βρετανών, αλλά και των βρετανικών μίντια.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Η Καμίλα Ρόζμαρι Σαντ γεννιέται στις 17 Ιουλίου 1947 στο Λονδίνο και είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά ενός ευγενούς ταγματάρχη και της αριστοκράτισσας συζύγου του, κόρης ενός βαρόνου.

Μεγάλωσε στο Ανατολικό Σάσσεξ, μια κομητεία της νοτιοανατολικής Αγγλίας και εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις που είχαν έδρα το κεντρικό Λονδίνο.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ

Η Καμίλα γνώρισε τον Κάρολο στη διάρκεια ενός αγώνα πόλο, ένα βροχερό απόγευμα του 1971, στο μεγάλο πάρκο του Ουίνσδορ. «Το ήξερες ότι η προγιαγιά μου ήταν ερωμένη του προπάππου σου;» τον ρωτάει με νάζι και ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται. Το ειδύλλιο ξεκινά. Το παλάτι αντιτίθεται σε αυτή τη σχέση, γιατί η Καμίλα είναι κοινή θνητή. Ο πρίγκιπας Κάρολος κατατάσσεται στο Βασιλικό Ναυτικό και παντρεύεται την Νταϊάνα Σπένσερ, μια νεαρή κοπέλα της τάξης του, το 1981. Την ερωτεύεται όλος ο βρετανικός λαός, πλην του Καρόλου. Τα ταμπλόιντ γράφουν για την απιστία του πρίγκιπα, για το δραματικό διαζύγιο Καρόλου – Νταϊάνας και για τον θάνατο της νεαρής πριγκίπισσάς στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ

Τον Ιούλιο του 1973, η Καμίλα παντρεύεται τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, έναν αξιωματικό του ιππικού στρατού, επτά χρόνια μεγαλύτερό της. Αποκτούν δύο παιδιά, τον Τομ και τη Λάουρα. Ο Κάρολος και η Καμίλα δηλώνουν φίλοι και ο Πρίγκιπας Κάρολος γίνεται νονός του Τομ. Εκείνη του εξομολογούνταν τις απιστίες του συζύγου της στο Λονδίνο και εκείνος την καλούσε να τον εγκαταλείψει. Μέχρι το 1978, οι δυο τους έγιναν και πάλι ζευγάρι. Οι ίδιοι, όμως, το αρνούνταν.

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Η Καμίλα και ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς χώρισαν το 1995, έναν χρόνο πριν από το διαζύγιο του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, οι οποίοι τράβηξαν χωριστούς δρόμους ήδη από το 1992. Η αγαπημένη του λαού Νταϊάνα χρέωσε στην Καμίλα το ναυάγιο του γάμου της, μετατρέποντάς τη σε πέτρα του σκανδάλου.

Μετά τον θάνατο της Νταϊάνα σε τροχαίο το 1997, ο Κάρολος θα εμφανίσει πλέον δημόσια την Καμίλα ως σύντροφό του. Ωστόσο, θα χρειαστούν δεκαετίες για να βρει κοινωνική αποδοχή ο «καταραμένος» δεσμός τους.

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥΣ

Στις 8 Απριλίου 2005, ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύονται σε μια τελετή χωρίς πολυτέλειες και η Καμίλα γίνεται δούκισσα της Κορνουάλης. Από τότε γίνεται μέλος των «Υπέροχων επτά», όπως τους αποκαλεί ο βρετανικός τύπος, καθώς η Καμίλα βρήκε τη θέση της ανάμεσα στους Ελισάβετ, Φίλιππο, Κάρολο, Ουίλιαμ, Κέιτ και Χάρι.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Ως δούκισσα της Κορνουάλης, η Καμίλλα βοηθάει τον πρίγκιπα της Ουαλίας στα επίσημα καθήκοντά του. Είναι επίσης πρέσβειρα και πρόεδρος σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις, ενώ έχει αναλάβει δράση και έχει ευαισθητοποιηθεί σε τομείς όπως η ασθένεια οστεοπόρωση, το πρόβλημα των βιασμών και της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και θέματα παιδείας, για τα οποία έχει επαινεθεί.

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ

Η Καμίλα αγαπά τα σκυλιά. Έχει δύο Τζακ Ράσελ τεριέρ που ονομάζονται Μπεθ και Μπλούμπελ. Είναι βασιλική προστάτιδα του Battersea Dogs and Cats Home στο Λονδίνο, από όπου υιοθέτησε τα σκυλιά της.

Δηλώνει λάτρης της υπαίθρου και απολάμβανε επίσης το κυνήγι της αλεπούς, έως ότου έγινε παράνομο το 2005. Της αρέσουν πολύ οι κηπουρικές εργασίες και η ίδια φέρεται να δήλωσε πως θα βρισκόταν συνέχεια στον κήπο αν δεν είχε άλλες υποχρεώσεις.

ΦΟΒΙΕΣ

Η Καμίλα φοβάται τα αεροπορικά ταξίδια και κάθε φορά που καλείται να ταξιδέψει χρησιμοποιεί μια τεχνική συναισθηματικής ελευθερίας, όπως αποκαλείται, για να μπορεί να αντιμετωπίσει το άγχος της πτήσης.

Ο Κάρολος, με την αγάπη του, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να μετατρέψει τη διαχρονική πέτρα του σκανδάλου του Μπάκιγχαμ, εκτός από βασίλισσα της καρδιάς του και σε μελλοντική βασίλισσα του λαού του.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X