ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρίλερ με τον Ινδό αιχμάλωτο πιλότο – Ποιος είναι (vid)

Κλιμακώνεται η ένταση

Αντρέας Γιωργαλλάς

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει τον Ινδό πιλότο με δεμένα μάτια και αίματα στο πρόσωπο και το οποίο δημοσιεύτηκε από το Πακιστανικό Υπουργείο Πληροφοριών. Άμεση ήταν η αντίδραση της Ινδίας που περιέγραψε τις εικόνες του τραυματισμένου πιλότου ως «χυδαίες».

Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στην λεγόμενη «Γραμμή Ελέγχου» (LoC) που χωρίζει την Ινδία από το Πακιστάν είναι οι πρώτες μετά τον πόλεμο του 1971. Η κατάρριψη δύο μαχητικών αεροσκαφών της Ινδίας από το Πακιστάν έχει κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο «πυρηνικών γειτόνων».

 

 

Ποιος είναι ο Ινδός πιλότος

Ο πιλότος της Ινδικής πολεμικής αεροπορίας ονομάζεται Abhinandan Varthaman, έχει 16 χρόνια εμπειρίας και κατάγεται από την νότια πόλη Chennai (παλαιότερα γνωστή ως Madras). Το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε σε αυτό που το Ισλαμαμπάντ χαρακτήρισε ως "αντίποινα" για τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούσε η Ινδία στην επικράτειά του. Οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ινδία αποκαλούν τον πιλότο ήρωα ενώ άλλοι παροτρύνουν τις δύο χώρες να δείξουν αυτοσυγκράτηση χρησιμοποιώντας το hashtag #SayNoToWar.

Τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι πλήθος κόσμου άρχισε να μαζεύεται έξω από το σπίτι του πιλότου λίγο μετά που έγινε γνωστή η είδηση ότι βρίσκεται στα χέρια των Πακιστανών. Συγγενικά του πρόσωπα ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή του χωρίς καμιά καθυστέρηση. Επίσης η οικογένειά του αρνήθηκε να τοποθετηθεί επίσημα για το γεγονός.

Ο Abhinandan είναι γιος πρώην παρασημοφορημένου πιλότου και ηλικία του είναι γύρω στα 35. Η μητέρα του είναι γιατρός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X