ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: «Από καρδιοπνευμονική ανακοπή και όχι ασφυξία»

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας

Στις ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για ένατη ημέρα, την ώρα που τα αποτελέσματα της ιατρικής έκθεσης έδειξαν ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή» και όχι «ασφυξία» όπως ισχυριζόταν ο ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια του θύματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η έκθεση, το θύμα έφερε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του.

Ακόμη βρέθηκε πως έχει ιστορικό με την καρδιά του, αλλά και με υψηλή πίεση, ενώ βρέθηκε και θετικός στον κορωνοϊό, αλλά τίποτα από αυτά δεν φέρεται ως αιτία του θανάτου του.

Το ίδιο ωστόσο ίσχυσε και για την κατηγορία της ασφυξίας, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκή σημάδια που δείχνουν πως πέθανε εξαιτίας του γονάτου του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος το είχε στο λαιμό του για πάνω από 8 λεπτά.

Τέλος, οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης (δεν είχε γίνει τοξικολογική έρευνα από την πλευρά της οικογένειάς του).

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X