ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος Φλόιντ: «Το γόνατό μου γρατζουνίστηκε αλλά θα επιζήσω»

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν την ημέρα που οι αστυνομικοί πάτησαν στον λαιμό τον αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει.

Σε βίντεο από τις κάμερες που έφεραν στις στολές τους οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και τα οποία είδαν αμερικανοί δημοσιογράφοι αλλά και πολίτες ακούγεται ένας εξ αυτών - πιθανότατα ο Τόμας Λέιν - να λέει «το γόνατό μου γρατζουνίστηκε λίγο αλά θα επιζήσω» ενώ στο έδαφος κείτονταν αναίσθητος ο Φλόιντ.

Στο ίδιο βίντεο έχει καταγραφεί και η τελευταία φράση που φέρεται να είπε ο Φλόιντ πριν να χάσει τελείως τις αισθήσεις του: «Δεν μπορώ να ανασάνω».

Από το ίδιο βίντεο προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή μετά από κλήση ιδιοκτήτη μπακάλικου ότι ο Φλόιντ τον πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα, χρειάστηκαν μόλις 36 δευτερόλεπτα για να ενημερωθούν πριν να πλησιάσουν το αυτοκίνητο του αφροαμερικανού με τον Λέιν να τον σημαδεύει με όπλο φωνάζοντας «σήκωσε ψηλά τα γ@@@ενα χέρια σου».

Στα πλάνα τα οποία δικαστής επέτρεψε να δούν δημοσιογράφοι αλλά όχι και να μεταδοθούν από μέσα ενημέρωσης, ακούγεται ο Φλόιντ να λέει στους αστυνομικούς «δεν είμαι κακός άνθρωπος», «μόλις πέρασα κορωνοϊό, δεν θέλω να επιστρέψω σε αυτό».

Κάποια στιγμή ένας εκ των αστυνομικών ακούγεται καλεί τον Φλόιντ να μην αντιστέκεται λέγοντας «δεν μπορείς να κερδίσεις» και τον άτυχο αφροαμερικανό να απαντά «δεν θέλω να κερδίσω».

Οι εικόνες έχουν καταγράψει, επίσης, τον Ντέρεκ Τσόβιν, τον αστυνομικό που αντιμετωπίζει τις βαρύτερες κατηγορίες για την υποθεση, να αυξάνει την πίεση στον λαιμό του Φλόιντ αλλάζοντας γωνία στον κορμό του.

Στο 16ο λεπτό του βίντεο ακούγεται η τελευταία φράση του Φλόιντ «δεν μπορώ να ανασάνω» με τους διασώστες να μεταφέρουν, τελικά, τον χωρίς τις αισθήσεις του άνδρα στο ασθενοφόρο.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X