ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταϊλάνδη: Δάκρυσαν τα παιδιά για τον ήρωα-δύτη (Pics)

Η υπόσχεση που έδωσαν στον άνθρωπο που θυσιάστηκε για αυτά

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές όταν τα 12 παιδιά που έμειναν εγκλωβισμένα επί 18 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη πληροφορήθηκαν ότι ένας Ταϊλανδός δύτης έχασε τη ζωή του στις 6 Ιουλίου προσπαθώντας να τα βοηθήσει.

Τα παιδιά έμαθαν τη θλιβερή είδηση μόλις το Σάββατο, από ψυχολόγους, καθώς η ψυχική τους κατάσταση ήταν εύθραυστη ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας.

"Όλα τους έκλαψαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Έγραψαν μηνύματα σε μια ζωγραφιά του Σαμάν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του" περιέγραψε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. "Τον ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν ότι θα είναι καλά παιδιά", πρόσθεσε.

Η ποδοσφαιρική ομάδα των "Αγριόχοιρων" παιγιδεύτηκε στις 23 Ιουνίου στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ που είχε πλημμυρίσει λόγω του μουσώνα. Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου.

Όμως κατά την επιχείρηση αυτή έχασε τη ζωή του ένας Ταϊλανδός πρώην δύτης και αθλητής του τριάθλου. Ο Σαμάν Κουνάν μετείχε στην ομάδα που προσπαθούσε να εφοδιάσει με οξυγόνο το σπήλαιο. Κατά την επιστροφή του στην έξοδο, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε.

Τα αγόρια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, έμαθαν την τραγική είδηση το Σάββατο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχουν πλέον αναρρώσει αρκετά από την περιπέτειά τους και μπορούν να διαχειριστούν αυτήν τη θλιβερή πληροφορία.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διάσωσή τους από βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης και ξένους ειδικούς που έφτασαν από πολλές χώρες για να βοηθήσουν.

Ο Σαμάν Κουνάν ολοκλήρωσε τη θητεία του στον στρατό το 2006. Εργαζόταν στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ όταν έμαθε για την εξαφάνιση των παιδιών και δήλωσε εθελοντής στην ομάδα διάσωσής τους.

Nα μην κατηγορήσουν τον εαυτό τους για τον χαμό του, προτρέπει πάντως τους 12 μαθητές και τον προπονητή, η χήρα του πρώην δύτη, εκφράζοντας παράλληλα το πόσο της λείπει ο σύζυγος της.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X