ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τα πόδια και τα χέρια του έλειπαν»

Σοκάρουν οι δηλώσεις της οικογένειας του Αφγανού που έπεσε από το αεροπλάνο

Ήταν μια από τις εικόνες που συγκλόνισαν τον κόσμο, με εκατοντάδες Αφγανούς να τρέχουν δίπλα και πίσω από αμερικανικό αεροσκάφος που ήταν έτοιμο να απογειωθεί θέλοντας να γαντζωθούν προς την ελευθερία.

Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό και ένας από αυτούς ήταν ένα 17χρονο παιδί, που ανέβηκε πάνω στις ρόδες του C-17 τη Δευτέρα…

«Τα πόδια και τα χέρια του έλειπαν»: Σοκάρουν οι δηλώσεις της οικογένειας του Αφγανού που έπεσε από το αεροπλάνο

Η οικογένειά του ανησυχεί πως στο ίδιο γεγονός στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μπορεί να έχει χάσει τη ζωή του και ο μικρότερος αδερφός του εφήβου.

Το παιδί αναγνωρίστηκε τελικά και η οικογένειά του μίλησε στο Vice News, ανακαλώντας τη φριχτή εμπειρία. Πώς βρήκαν το άψυχο κορμί του όταν έπεσε από το αεροπλάνο.

«Τα πόδια και τα χέρια του έλειπαν. Τον έφερα πίσω μόνος μου», δήλωσε συγγενής. Τα δυο παιδιά, ο 17χρονος και ο 16χρονος, έφυγαν κρυφά από το σπίτι τη Δευτέρα για να πάνε στο αεροδρόμιο, μέσα στον πανικό από την προέλαση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Η οικογένειά του είπε πως άκουσαν φήμες ότι 20.000 άνθρωποι θα μεταφέρονταν με ασφάλεια στον Καναδά ή τις ΗΠΑ.

«Χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν στο σπίτι, πήρε την ταυτότητά του και πήγε στο αεροδρόμιο». Τα παιδιά ήταν μεταξύ αυτών που προσπαθούσαν να προλάβουν το κινούμενο αεροπλάνο θέλοντας να σκαρφαλώσουν πάνω του.

Στο βίντεο φαίνονται δύο άνθρωποι που πέφτουν όταν το αεροπλάνο απογειώνεται. Αμερικανικές πηγές δήλωσαν πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 7, μεταξύ αυτών και δύο που σκότωσαν αμερικανοί στρατιώτες.

«Είμαστε δυστυχισμένοι που χάσαμε δύο. Βρήκαμε το σώμα ενός από αυτούς, αλλά το άλλο αγνοείται ακόμα. Ελπίζουμε να τον βρούμε ζωντανό ή νεκρό, ώστε να παρηγορηθεί η οικογένεια», δήλωσε άλλο μέλος.

Άλλος είπε: «Η μητέρα του είναι συντετριμμένη, λιποθυμά κάθε τρεις και λίγο»…

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση