ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για την ομοφοβική επίθεση

Ηλικίας από 15 έως 17 ετών

Τέσσερις έφηβοι κατηγορούνται για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο γυναικών μέσα σε λεωφορείο του Λονδίνου, στα τέλη Μαΐου.

Οι δύο γυναίκες, η 28χρονη Melania Geymonat και η κοπέλα της Chris, 29 ετών, αρνήθηκαν να φιληθούν μέσα στο λεωφορείο, όταν τους ζητήθηκε από τους νεαρούς, και τότε τα τέσσερα άτομα τους επιτέθηκαν. Η σκληρή φωτογραφία με φανερά τα τραύματα στα πρόσωπα των δύο γυναικών δημοσιεύτηκε στο Facebook και είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου λαμβάνοντας πολλά σχόλια καταδικαστικά της πράξης των τεσσάρων νεαρών. Οι δύο γυναίκες χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο μετά από αυτή την επίθεση.

Τα τέσσερα αγόρια, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, κατηγορούνται για το σοβαρό έγκλημα μίσους βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης. Θα εμφανιστούν στο δικαστήριο ανηλίκων του Highbury Corner στις 21 Αυγούστου.

Τρία από τα αγόρια, ηλικίας 15, 16 και 17, προέρχονται από τις περιοχές Kensington και Chelsea, του δυτικού Λονδίνου. Ο ένας 16χρονος κατηγορείται επίσης για κατοχή κάνναβης, ενώ ο 15χρονος κατηγορείται για μικροκλοπές.

Ο δεύτερος 16χρονος είναι από το Wandsworth, του νοτιοδυτικού Λονδίνου και έχει επίσης κατηγορηθεί για μικροκλοπές.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι επίθεσεις ομοφοβίας έχουν υπερδιπλασιαστεί στην Αγγλία και την Ουαλία τα τελευταία πέντε χρόνια. Σημειώνεται επίσης ότι ο νόμος δεν είναι αυστηρός για τους ανήλικους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ακόμη κι αν καταδικαστούν για κάποια αξιόποινη πράξη, αντιμετωπίζονται πολύ διαφορετικά από τους ενήλικες. Δικάζονται από ειδικά δικαστήρια ανηλίκων και αποστέλλονται σε ειδικά ασφαλή κέντρα για νέους και όχι σε φυλακές.

Πηγή: star.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X