ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό

Συνέλαβαν τον οδηγό - Τραυματίστηκαν πεζοί

Οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη της τρομοκρατικής απόπειρας έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Νιλ Μπασού.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο συλληφθείς δράστης, σχεδόν 30 ετών, δεν συνεργάζεται για την ώρα. Πιστεύεται πάντως ότι δεν ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας. Θεωρείται επίσης ότι δεν είχε κάποιον συνεργό, αν και η αστυνομία ζητά πληροφορίες από όποιον μπορεί να συμβάλει στις έρευνες.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπασού, το περιστατικό θεωρείται τρομοκρατικό καθώς η επίθεση κατά πλήθους με το όχημα φαίνεται να ήταν εσκεμμένη.

Βίντεο από την εφημερίδα Sun δείχνει το όχημα να κάνει απότομη και παράνομη αριστερή στροφή έξω από το κοινοβούλιο, περνώντας πάνω από διάζωμα όπου ποδηλάτες περίμεναν στο φανάρι και στη συνέχεια με ταχύτητα να μπαίνει στην πάροδο μεταξύ δύο μακρόστενων μεταλλικών οδοφραγμάτων που χρησιμοποιείται από οχήματα που αφήνουν κόσμο στο κοινοβούλιο. Στο σημείο αυτό βρίσκονταν δύο αστυνομικοί που την τελευταία στιγμή πήδηξαν πάνω από τα οδοφράγματα, με το αυτοκίνητο να προσκρούει τελικά σε σιδερένια μπάρα.

Συνολικά τρεις πολίτες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο. Δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου παραμένει η μία εκ των δύο με πιο σοβαρό τραυματισμό, που δεν απειλεί όμως τη ζωή της.

Ο κ. Μπασού σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ασφαλείας για άλλη τρομοκρατική ενέργεια.

Το απόγευμα θα συνέλθει η επιτροπή αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, γνωστή ως Cobra, χωρίς όμως την πρωθυπουργό Μέι, που βρίσκεται σε διακοπές στην Ελβετία.

Αυξημένη θα είναι πλέον η παρουσία αστυνομικών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ο αποκλεισμός της περιοχής του Γουέστμινστερ θα διατηρηθεί για κάποιες ώρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X