ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από την σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο (vid)

Αγνοούνται ναυτικοί ανατολικά της Σιγκαπούρης

Δέκα ναυτικοί αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο ανατολικά της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό. Νωρίτερα το Ναυτικό είχε ανακοινώσει ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain είχε υποστεί ζημιά από τη σύγκρουσή του με το εμπορικό πλοίο Alnic MC, και ότι είχε ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Την περασμένη εβδομάδα το Ναυτικό ανακοίνωσε ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή σε αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 7 ναύτες.

Το Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το αντιτορπιλικό Τζον Μακέιν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο "μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη".

"Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά", είπε το Ναυτικό, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Αλνικ, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμιση χρόνια. Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

"Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση", είπε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X