ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην κατάψυξη η Ελλάδα - Ρεκόρ όλων των εποχών με -23 βαθμούς στη Φλώρινα (pics)

Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έφερε χιόνια στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη, αλλά και πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, με το κρύο να είναι τσουχτερό και τον υδράργυρο να κατρακυλά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Μάλιστα στην Φλώρινα έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών, όπως ενημερώνει η ΕΜΥ, καθώς το θερμόμετρο έδειξε -23 βαθμούς Κελσίου! Το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν καιι ακολούθησαν, τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5). Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με -16,7 και -12.6 βαθμούς επικράτησαν σε Καστοριά και Γιάννενα.

Στους -13 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13. Τσουχτερό είναι το κρύο και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα

Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Την νύχτα πέρασε ο «Τηλέμαχος» από την Αττική, φέρνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις στα προάστια και χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίς το πρωί δημιουργήθηκαν προβλήματα με τα μέσα μεταφοράς, καθώς πολλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ τροποποίησαν τα δρομολόγιά τους, ενώ έως τις 10 ο ηλεκτρικός έφτανε μέχρι το σταθμό «Ειρήνη». Προβλήματα και με τη γραμμή του μετρό για αεροδρόμιο, καθώς η λειτουργία του προαστιακού επηρεάστηκε από τα χιόνια.

 

Πηγή: protothema 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X