ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκαριστική φωτογραφία της La Republicca με πτώμα μετανάστη στη θάλασσα (pic)

Θλιβερή και παράλληλα τραγική είναι η φωτογραφία

Σοκάρει η φωτογραφία που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica και δείχνει το πτώμα ενός μετανάστη στη θάλασσα. ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ!

Θλιβερή και παράλληλα τραγική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα (16/7) η La Repubblica, έχοντας προκαλέσει σοκ στην Ιταλία και όχι μόνο.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το πτώμα ενός μετανάστη ανάσκελα, στη θάλασσα. Το πτώμα έχει εν μέρει καλυφθεί από μια φουσκωτή βάρκα.

Το ακόμη πιο τραγικό της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι ο άτυχος αυτός άνδρας βρίσκεται -σύμφωνα με τη ΜΚΟ Seabird- στη θάλασσα εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, χωρίς να τον έχει ανασύρει κανείς!

Στο ρεπορτάζ, η εφημερίδα αναφέρει πως είναι πιθανό να πρόκειται για ένα από τα θύματα των ναυαγίων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, στις 29 και 30 Ιουνίου. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι γιατί δεν έχει ανασύρει κανείς το πτώμα 15 μέρες τώρα...

Στο τραγικό αυτό συμβάν αναφέρθηκε και η γνωστή καθολική εθελοντική οργάνωση Caritas, η οποία τόνισε: «Κανείς δεν θέλει να προσφέρει μια αξιοπρεπή ταφή στον άνθρωπο αυτόν. Η ΜΚΟ Seabird έστειλε τέσσερα επείγοντα, προειδοποιητικά μηνύματα, αλλά οι ακτοφυλακές της Ιταλίας, της Μάλτας και της Λιβύης τα αγνόησαν. Το πτώμα του άτυχου μετανάστη βρίσκεται ακόμη στη θάλασσα, έρμαιο των κυμάτων».

 

 Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X